Starinski ŠERBET KOLAČ idealan za POST NA VODI: Pravi se za pola sata, a toliko je ukusan da će svi tražiti repete
Čim prvi zalogaj probate vratićete se decenijama unazad u one bezbižne i srećne dane

Ukoliko i vi postite sigurno ste u potrazi za nekim ukusnim slatkišom koji će odlično doći nakon svakog obroka. Savršene poslastice ne moraju biti prepune čokolade i kremova koji se dugo spremaju.
Dokaz za to je i starinski Šerbet kolač koji su naše bake pravile često, jer osim što je veoma ukusan, on je i jeftin i brzo se sprema.
Ako želite da se na trenutak vratite u one bezbrižne dane kada vam je najveća briga bila čega ćete se igrati kad izađete napolje ovaj recept će vas sigurno oduševiti.
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Prvo pripremite šerbet tako što ćete propržite šećer (1 šolju) sa 500 ml vode.
Potrebno je:
1 šolja mlevenih oraha
1 šolja griza
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
50 g seckanih oraha
Priprema:
Sipati 250 ml šerbeta, pa dodati orahe, griz, brašno, prašak za pecivo i seckane orahe. Umutiti mutilicom i dodati još 100 ml šerbeta. izliti u manji pleh koji ste obložili pek papirom i peći pola sata na 200 stepeni.
Kad je gotovo preliti ostatkom šerbeta i ohladiti.
(espreso)

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.

Recept za letnju boraniju bez mesa! Sveža, ukusana, lagana kao pero, a 1 satojak u njoj će vam baš ZASITITI
Evo jednog letnjeg recepta za boraniju koji je lagan, osvežavajuć i savršen za tople dane – bez zaprške i bez mesa, ali pun ukusa.+

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Komentari(0)