Starinski ŠERBET KOLAČ idealan za POST NA VODI: Pravi se za pola sata, a toliko je ukusan da će svi tražiti repete
Čim prvi zalogaj probate vratićete se decenijama unazad u one bezbižne i srećne dane

Ukoliko i vi postite sigurno ste u potrazi za nekim ukusnim slatkišom koji će odlično doći nakon svakog obroka. Savršene poslastice ne moraju biti prepune čokolade i kremova koji se dugo spremaju.
Dokaz za to je i starinski Šerbet kolač koji su naše bake pravile često, jer osim što je veoma ukusan, on je i jeftin i brzo se sprema.
Ako želite da se na trenutak vratite u one bezbrižne dane kada vam je najveća briga bila čega ćete se igrati kad izađete napolje ovaj recept će vas sigurno oduševiti.
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Prvo pripremite šerbet tako što ćete propržite šećer (1 šolju) sa 500 ml vode.
Potrebno je:
1 šolja mlevenih oraha
1 šolja griza
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
50 g seckanih oraha
Priprema:
Sipati 250 ml šerbeta, pa dodati orahe, griz, brašno, prašak za pecivo i seckane orahe. Umutiti mutilicom i dodati još 100 ml šerbeta. izliti u manji pleh koji ste obložili pek papirom i peći pola sata na 200 stepeni.
Kad je gotovo preliti ostatkom šerbeta i ohladiti.
(espreso)

KAKO SE PRAVILNO ČUVAJU TREŠNJE? Pogledajte koja temperatura je idealna
Da li i vi trešnje ostavljate na stolu nakon kupovine?

Užička pita razljevuša bez kora: Najbrži "smuti, pa prospi" recept za sočan doručak ili večeru koji se pamti
Jednostavna za pripremu, slasna i zasitna, ova brza domaća pita je obavezna u svakom porodičnom kuvaru.

Preukusna večera gotova za pola sata: Recept za najbolju carsku pitu koju obožavaju svi od 7 do 77 godina
Ponestalo vam je ideje šta da spremate za večeru? Ovaj "smuti, pa prospi" okupiće čitavu porodicu za stolom.

Najzdravija biljka na svetu: Čisti jetru i štiti srce, od nje se pravi sok posebno lekovit za 1 grupu ljudi
Ova biljka može da leči više bolesti nego što mislite

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Komentari(0)