Starinski ŠERBET KOLAČ idealan za POST NA VODI: Pravi se za pola sata, a toliko je ukusan da će svi tražiti repete
Čim prvi zalogaj probate vratićete se decenijama unazad u one bezbižne i srećne dane
Ukoliko i vi postite sigurno ste u potrazi za nekim ukusnim slatkišom koji će odlično doći nakon svakog obroka. Savršene poslastice ne moraju biti prepune čokolade i kremova koji se dugo spremaju.
Dokaz za to je i starinski Šerbet kolač koji su naše bake pravile često, jer osim što je veoma ukusan, on je i jeftin i brzo se sprema.
Ako želite da se na trenutak vratite u one bezbrižne dane kada vam je najveća briga bila čega ćete se igrati kad izađete napolje ovaj recept će vas sigurno oduševiti.
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Prvo pripremite šerbet tako što ćete propržite šećer (1 šolju) sa 500 ml vode.
Potrebno je:
1 šolja mlevenih oraha
1 šolja griza
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
50 g seckanih oraha
Priprema:
Sipati 250 ml šerbeta, pa dodati orahe, griz, brašno, prašak za pecivo i seckane orahe. Umutiti mutilicom i dodati još 100 ml šerbeta. izliti u manji pleh koji ste obložili pek papirom i peći pola sata na 200 stepeni.
Kad je gotovo preliti ostatkom šerbeta i ohladiti.
(espreso)
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Komentari(0)