POSNE PUNJENE PAPRIKE NA VODI: Najlepše jelo za Uskršnji post - niko neće moći da im odoli, recept bez konkurencije

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Najlepše jelo za Uskršnji post su posne punjene paprike na vodi kojima niko neće moći da odoli, a recept je bez konkurencije

posni recepti
Printscreen/Youtube

Ukus je božanstven, nema boljeg specijaliteta.

Uživaćete dok ih jedete, a i oni koji ne poste će se oduševiti ukusom.

Svi sastojci i recept su tu:

peršun

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

sveže paprike

biber

pečurke

so

paradajz u tubi

praziluk

pirinač

Priprema:

Prvo izdinstajte praziluk i pečurke na vodi.

Obarite pirinač, pa sve zajedno promešajte i dodajte začine.

Paprike punite sa smesom, ređajte u šerpu, a zatim zalijte paradajzom.

Kuvajre ih na umerenoj temperaturi.

Povremeno ih okrećite dok paprike ne postanu mekane.

Prijatno u ovom posnom jelu koji ostavlja bez teksta.


supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

Komentari(0)

Loading