NEVEROVATNO Ukusan POSNI podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.

Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
2 šargarepe
2 krompira
1 veza praziluka
2 crvene paprike
3 čena belog luka
2 lovorova lista
1 kašičica suvog biljnog začina
so
biber
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Možda vas zanima:

POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.

PREUKUSAN: Posni podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
Možda vas zanima:

POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.

PREUKUSAN: Posni podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
Možda vas zanima:

POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.

PREUKUSAN: Posni podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
Isperite kupus pod hladnom vodom, možete i da ga potopite u mlaku vodu na nekoliko sati. Onda ga isecite na tanke trake. Propržite na vodi seckani praziluk i beli luk dok ne postanu staklasti pa dodajte kiseli kupus u lonac i promešajte sa prazilukom i belim lukom. Zatim dodajte šargarepu, krompir, crvenu papriku, lovorov list i suvi biljni začin. Sve sastojke dobro promešajte pa prelijte vodom dovoljno da prekrije povrće. Kuvajte oko 30-40 minuta na srednje jakoj vatri. Posolite i pobiberite po ukusu. Sklonite lonac sa šporeta kada povrće bude meko i kad tečnost ispari.
Prijatno!

Starinska, seljačka pita koja će biti glavna na vašoj trpezi: Uspeva baš svima, ko je jednom proba poželeće ponovo
Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!

Komentari(0)