NEVEROVATNO Ukusan POSNI podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
2 šargarepe
2 krompira
1 veza praziluka
2 crvene paprike
3 čena belog luka
2 lovorova lista
1 kašičica suvog biljnog začina
so
biber
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Možda vas zanima:
POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.
PREUKUSAN: Posni podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
Možda vas zanima:
POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.
PREUKUSAN: Posni podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
Možda vas zanima:
POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.
PREUKUSAN: Posni podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
Isperite kupus pod hladnom vodom, možete i da ga potopite u mlaku vodu na nekoliko sati. Onda ga isecite na tanke trake. Propržite na vodi seckani praziluk i beli luk dok ne postanu staklasti pa dodajte kiseli kupus u lonac i promešajte sa prazilukom i belim lukom. Zatim dodajte šargarepu, krompir, crvenu papriku, lovorov list i suvi biljni začin. Sve sastojke dobro promešajte pa prelijte vodom dovoljno da prekrije povrće. Kuvajte oko 30-40 minuta na srednje jakoj vatri. Posolite i pobiberite po ukusu. Sklonite lonac sa šporeta kada povrće bude meko i kad tečnost ispari.
Prijatno!
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
SVADBARSKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Evo kako da spremite tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa uživanjem (RECEPT)
Svadbarski kupus je tradicionalno jelo kome retko ko može da odoli. Nije težak za pripremu, a ukus mu je bogovski i cela porodica će uživati.
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Komentari(0)