KARFIOL U TEGLI BEZ PASTERIZACIJE: Ne postoji prostiji recept - zdrava zimnica za hladne dane
Karfiol u tegli bez pasterizacija je zdrava zimnica, a recept je toliko prost da ćete se iznenaditi
Mnoge žene od karfiola prave najukusnije čorbe, salate, a možete dobiti i najbolju zimnicu od njega u teglama.
Načina za kiseljenje ima mnogo, domaćice se trude da svoje recepte čuvaju za sebe, ali ovaj je drugačiji jer ne treba da se obavlja pasterizacija.
Cele godine ćete moći da ga jedete uz bilo koja kuvana jela, pa i kao predjelo uz neko meze.
Priprema nije teška, a evo koji sastojci su vam potrebni za ovaj recept.
4 - 5 komada tegli
1/2 glavice karfiola
4 supene kašike himalajske soli
2 šolje vode
1 šolja šećera
1 šolja jabukovo sirće
Evo kako se sprema:
Prvo pripremamo rastvor, da bi bilo vremena da se rastopi - tako što u bokal sipamo 1 šolju jabukovog sirćeta, 2 šolje vode, beli šećer i 4 supene kašike himalajske soli i promešamo.
Operemo teglice, ređamo ih jednu do druge i rasporedimo sav karfiol gusto do vrha, karfiol smo prethodno oprali i iskidali na sitnije delove.
Takođe, važno je da nema crnih tačkica ili tamnih mrlja po glavicama, da ne bi to dovelo do procesa truljenja.
Zalijemo rastvorom do gore, malo pre prstenastog otvora teglice i dobro zaklopimo.
Dobro bi bilo da često promućkamo teglice, i tako nakon 3-4 nedelje ćemo dobiti božanstvenu turšiju - samo od karfiola - bez sterilizacije i bez aspirina!
Zdrava i veoma odgovarajuća zimnica uz ukusna zimska jela
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Komentari(0)