KARFIOL U TEGLI BEZ PASTERIZACIJE: Ne postoji prostiji recept - zdrava zimnica za hladne dane
Karfiol u tegli bez pasterizacija je zdrava zimnica, a recept je toliko prost da ćete se iznenaditi
Mnoge žene od karfiola prave najukusnije čorbe, salate, a možete dobiti i najbolju zimnicu od njega u teglama.
Načina za kiseljenje ima mnogo, domaćice se trude da svoje recepte čuvaju za sebe, ali ovaj je drugačiji jer ne treba da se obavlja pasterizacija.
Cele godine ćete moći da ga jedete uz bilo koja kuvana jela, pa i kao predjelo uz neko meze.
Priprema nije teška, a evo koji sastojci su vam potrebni za ovaj recept.
4 - 5 komada tegli
1/2 glavice karfiola
4 supene kašike himalajske soli
2 šolje vode
1 šolja šećera
1 šolja jabukovo sirće
Evo kako se sprema:
Prvo pripremamo rastvor, da bi bilo vremena da se rastopi - tako što u bokal sipamo 1 šolju jabukovog sirćeta, 2 šolje vode, beli šećer i 4 supene kašike himalajske soli i promešamo.
Operemo teglice, ređamo ih jednu do druge i rasporedimo sav karfiol gusto do vrha, karfiol smo prethodno oprali i iskidali na sitnije delove.
Takođe, važno je da nema crnih tačkica ili tamnih mrlja po glavicama, da ne bi to dovelo do procesa truljenja.
Zalijemo rastvorom do gore, malo pre prstenastog otvora teglice i dobro zaklopimo.
Dobro bi bilo da često promućkamo teglice, i tako nakon 3-4 nedelje ćemo dobiti božanstvenu turšiju - samo od karfiola - bez sterilizacije i bez aspirina!
Zdrava i veoma odgovarajuća zimnica uz ukusna zimska jela
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Zaboravljeni recept iz Srbije: Popara sa sirom i medom – ukus detinjstva i duše
Nekad doručak za siromašne, danas specijalitet koji budi emocije – evo kako da napravite poparu na način kako su je naše prabake služile za okrepljenje.
Komentari(0)