KARFIOL U TEGLI BEZ PASTERIZACIJE: Ne postoji prostiji recept - zdrava zimnica za hladne dane
Karfiol u tegli bez pasterizacija je zdrava zimnica, a recept je toliko prost da ćete se iznenaditi
Mnoge žene od karfiola prave najukusnije čorbe, salate, a možete dobiti i najbolju zimnicu od njega u teglama.
Načina za kiseljenje ima mnogo, domaćice se trude da svoje recepte čuvaju za sebe, ali ovaj je drugačiji jer ne treba da se obavlja pasterizacija.
Cele godine ćete moći da ga jedete uz bilo koja kuvana jela, pa i kao predjelo uz neko meze.
Priprema nije teška, a evo koji sastojci su vam potrebni za ovaj recept.
4 - 5 komada tegli
1/2 glavice karfiola
4 supene kašike himalajske soli
2 šolje vode
1 šolja šećera
1 šolja jabukovo sirće
Evo kako se sprema:
Prvo pripremamo rastvor, da bi bilo vremena da se rastopi - tako što u bokal sipamo 1 šolju jabukovog sirćeta, 2 šolje vode, beli šećer i 4 supene kašike himalajske soli i promešamo.
Operemo teglice, ređamo ih jednu do druge i rasporedimo sav karfiol gusto do vrha, karfiol smo prethodno oprali i iskidali na sitnije delove.
Takođe, važno je da nema crnih tačkica ili tamnih mrlja po glavicama, da ne bi to dovelo do procesa truljenja.
Zalijemo rastvorom do gore, malo pre prstenastog otvora teglice i dobro zaklopimo.
Dobro bi bilo da često promućkamo teglice, i tako nakon 3-4 nedelje ćemo dobiti božanstvenu turšiju - samo od karfiola - bez sterilizacije i bez aspirina!
Zdrava i veoma odgovarajuća zimnica uz ukusna zimska jela
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)