KARFIOL U TEGLI BEZ PASTERIZACIJE: Ne postoji prostiji recept - zdrava zimnica za hladne dane
Karfiol u tegli bez pasterizacija je zdrava zimnica, a recept je toliko prost da ćete se iznenaditi

Mnoge žene od karfiola prave najukusnije čorbe, salate, a možete dobiti i najbolju zimnicu od njega u teglama.
Načina za kiseljenje ima mnogo, domaćice se trude da svoje recepte čuvaju za sebe, ali ovaj je drugačiji jer ne treba da se obavlja pasterizacija.
Cele godine ćete moći da ga jedete uz bilo koja kuvana jela, pa i kao predjelo uz neko meze.
Priprema nije teška, a evo koji sastojci su vam potrebni za ovaj recept.
4 - 5 komada tegli
1/2 glavice karfiola
4 supene kašike himalajske soli
2 šolje vode
1 šolja šećera
1 šolja jabukovo sirće
Evo kako se sprema:
Prvo pripremamo rastvor, da bi bilo vremena da se rastopi - tako što u bokal sipamo 1 šolju jabukovog sirćeta, 2 šolje vode, beli šećer i 4 supene kašike himalajske soli i promešamo.
Operemo teglice, ređamo ih jednu do druge i rasporedimo sav karfiol gusto do vrha, karfiol smo prethodno oprali i iskidali na sitnije delove.
Takođe, važno je da nema crnih tačkica ili tamnih mrlja po glavicama, da ne bi to dovelo do procesa truljenja.
Zalijemo rastvorom do gore, malo pre prstenastog otvora teglice i dobro zaklopimo.
Dobro bi bilo da često promućkamo teglice, i tako nakon 3-4 nedelje ćemo dobiti božanstvenu turšiju - samo od karfiola - bez sterilizacije i bez aspirina!
Zdrava i veoma odgovarajuća zimnica uz ukusna zimska jela

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)