MALA CAKA VRHUNSKIH KUVARA: Kunu se u ovaj trik za najbolju smesu za palačinke, zaista pravi čudo jer se tope u ustima
Donosimo vam recept za najbolju smesu za palačinke, podiže ovu čuvenu poslasticu na potpuno novi nivo.
Sigurno svaka domaćica i domaćin u Srbiji imaju svoj recept za ovu čuvenu poslasticu. Palačinke su najčešće dobro uvežbani recept koji se sprema narodski rečeno odokativno.
Međutim predlažemo vam isprobate ovaj sastojak jer trik sa njim zaista pravi čuda kako kažu poznati kuvari. Ne možete da pogrešite sa njim jer samo može poboljšati samu struturu smese, prenosi Žena.rs
Možda zvuči pomalo neobično, ali sve što treba da uradite jeste da u smesu za palačinke dodate i malo piva!
Možda vas zanima:
TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
PREUKUSNI I PREDIVNI: Upotrebite jeftin sastojak uz koji će palačinke "disati" od mekoće
Nema boljeg od mekanih palačinki koje uz omiljeni namaz postaju desert iz snova
Možda vas zanima:
TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
PREUKUSNI I PREDIVNI: Upotrebite jeftin sastojak uz koji će palačinke "disati" od mekoće
Nema boljeg od mekanih palačinki koje uz omiljeni namaz postaju desert iz snova
Možda vas zanima:
TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
PREUKUSNI I PREDIVNI: Upotrebite jeftin sastojak uz koji će palačinke "disati" od mekoće
Nema boljeg od mekanih palačinki koje uz omiljeni namaz postaju desert iz snova
Pivo zapravo pojačava efekat praška za pecivo u smesi, odnosno doprinosi da se palačinke malo podignu tokom pečenja, ali da iznutra ostanu meke i pahuljaste.
Caka je tome što pivo stvara ugljen dioksid i tako deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, a pritom testo čini rastresitim i izrazito finim, takvim da se praktično topi u ustima.
Možete koristiti bilo koju vrsta piva, ali imajte na umu da će vrsta uticati i na to imaju li palačinke manje ili više sladak ukus. Kuvari uglavnom preporučuju da to bude svetlo. Doprineće i da sama tekstura palačinki bude veoma lepa, vazdušasta i sa puno sitnih rupica.
Kada je reč o količini piva, i ona treba da bude proizvoljna, odnosno zavisi od toga koliko mleka stavljate u smesu. Najpoželjnije je da taj odnos bude 50:50, primera radi jedna čaša mleka i jedna čaša piva.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
Komentari(0)