MALA CAKA VRHUNSKIH KUVARA: Kunu se u ovaj trik za najbolju smesu za palačinke, zaista pravi čudo jer se tope u ustima

10:00

Gastronomija 0

Donosimo vam recept za najbolju smesu za palačinke, podiže ovu čuvenu poslasticu na potpuno novi nivo.

palačinke
Shutterstock

Sigurno svaka domaćica i domaćin u Srbiji imaju svoj recept za ovu čuvenu poslasticu. Palačinke su najčešće dobro uvežbani recept koji se sprema narodski rečeno odokativno.

Međutim predlažemo vam isprobate ovaj sastojak jer trik sa njim zaista pravi čuda kako kažu poznati kuvari. Ne možete da pogrešite sa njim jer samo može poboljšati samu struturu smese, prenosi Žena.rs

Možda zvuči pomalo neobično, ali sve što treba da uradite jeste da u smesu za palačinke dodate i malo piva!

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pivo zapravo pojačava efekat praška za pecivo u smesi, odnosno doprinosi da se palačinke malo podignu tokom pečenja, ali da iznutra ostanu meke i pahuljaste.

MALA CAKA VRHUNSKIH KUVARA: Kunu se u ovaj trik za najbolju smesu za palačinke, zaista pravi čudo jer se tope u ustima Shutterstock
 

 

Caka je tome što pivo stvara ugljen dioksid i tako deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, a pritom testo čini rastresitim i izrazito finim, takvim da se praktično topi u ustima.

Možete koristiti bilo koju vrsta piva, ali imajte na umu da će vrsta uticati i na to imaju li palačinke manje ili više sladak ukus. Kuvari uglavnom preporučuju da to bude svetlo. Doprineće i da sama tekstura palačinki bude veoma lepa, vazdušasta i sa puno sitnih rupica.

Kada je reč o količini piva, i ona treba da bude proizvoljna, odnosno zavisi od toga koliko mleka stavljate u smesu. Najpoželjnije je da taj odnos bude 50:50, primera radi jedna čaša mleka i jedna čaša piva.

Komentari(0)

Loading