PILAV OD PIRINČA PRELIVEN MEDOM Ovo jelo je u Srbiju došlo sa Turcima, a najviše se spremalo u Pirotu (RECEPT)
Pilav je jelo od pirinča, ili u nekim regionima jelo od pšenice, čiji recept obično uključuje kuvanje u supama, dodavanje začina i drugih sastojaka, poput povrća ili mesa.
Ovo jelo je u Srbiju došlo sa Turcima. Kod nas se najčešće sprema sa piletinom.
Predstavljamo Vam stari kulinarski recept iz Srbije, u želji da ga približimo "modernim" domaćicama.
Sastojci:
za 3 osobe
Možda vas zanima:
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Ovo je bilo OMILJENO JELO KOD SRBA na slavskoj trpezi! Serviralo se pored sarme, decenijama je zaboravljeno (RECEPT)
Na slavskoj trpezi, naročito kada je slava mrsna, u 99 odsto slučajeva nalazi se sarma.
Možda vas zanima:
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Ovo je bilo OMILJENO JELO KOD SRBA na slavskoj trpezi! Serviralo se pored sarme, decenijama je zaboravljeno (RECEPT)
Na slavskoj trpezi, naročito kada je slava mrsna, u 99 odsto slučajeva nalazi se sarma.
Možda vas zanima:
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Ovo je bilo OMILJENO JELO KOD SRBA na slavskoj trpezi! Serviralo se pored sarme, decenijama je zaboravljeno (RECEPT)
Na slavskoj trpezi, naročito kada je slava mrsna, u 99 odsto slučajeva nalazi se sarma.
Možda vas zanima:
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Ovo je bilo OMILJENO JELO KOD SRBA na slavskoj trpezi! Serviralo se pored sarme, decenijama je zaboravljeno (RECEPT)
Na slavskoj trpezi, naročito kada je slava mrsna, u 99 odsto slučajeva nalazi se sarma.
Možda vas zanima:
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Ovo je bilo OMILJENO JELO KOD SRBA na slavskoj trpezi! Serviralo se pored sarme, decenijama je zaboravljeno (RECEPT)
Na slavskoj trpezi, naročito kada je slava mrsna, u 99 odsto slučajeva nalazi se sarma.
Možda vas zanima:
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Ovo je bilo OMILJENO JELO KOD SRBA na slavskoj trpezi! Serviralo se pored sarme, decenijama je zaboravljeno (RECEPT)
Na slavskoj trpezi, naročito kada je slava mrsna, u 99 odsto slučajeva nalazi se sarma.
Možda vas zanima:
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Ovo je bilo OMILJENO JELO KOD SRBA na slavskoj trpezi! Serviralo se pored sarme, decenijama je zaboravljeno (RECEPT)
Na slavskoj trpezi, naročito kada je slava mrsna, u 99 odsto slučajeva nalazi se sarma.
Možda vas zanima:
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Ovo je bilo OMILJENO JELO KOD SRBA na slavskoj trpezi! Serviralo se pored sarme, decenijama je zaboravljeno (RECEPT)
Na slavskoj trpezi, naročito kada je slava mrsna, u 99 odsto slučajeva nalazi se sarma.
Možda vas zanima:
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Ovo je bilo OMILJENO JELO KOD SRBA na slavskoj trpezi! Serviralo se pored sarme, decenijama je zaboravljeno (RECEPT)
Na slavskoj trpezi, naročito kada je slava mrsna, u 99 odsto slučajeva nalazi se sarma.
Možda vas zanima:
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Ovo je bilo OMILJENO JELO KOD SRBA na slavskoj trpezi! Serviralo se pored sarme, decenijama je zaboravljeno (RECEPT)
Na slavskoj trpezi, naročito kada je slava mrsna, u 99 odsto slučajeva nalazi se sarma.
Možda vas zanima:
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Ovo je bilo OMILJENO JELO KOD SRBA na slavskoj trpezi! Serviralo se pored sarme, decenijama je zaboravljeno (RECEPT)
Na slavskoj trpezi, naročito kada je slava mrsna, u 99 odsto slučajeva nalazi se sarma.
Možda vas zanima:
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Ovo je bilo OMILJENO JELO KOD SRBA na slavskoj trpezi! Serviralo se pored sarme, decenijama je zaboravljeno (RECEPT)
Na slavskoj trpezi, naročito kada je slava mrsna, u 99 odsto slučajeva nalazi se sarma.
Možda vas zanima:
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Ovo je bilo OMILJENO JELO KOD SRBA na slavskoj trpezi! Serviralo se pored sarme, decenijama je zaboravljeno (RECEPT)
Na slavskoj trpezi, naročito kada je slava mrsna, u 99 odsto slučajeva nalazi se sarma.
Možda vas zanima:
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Ovo je bilo OMILJENO JELO KOD SRBA na slavskoj trpezi! Serviralo se pored sarme, decenijama je zaboravljeno (RECEPT)
Na slavskoj trpezi, naročito kada je slava mrsna, u 99 odsto slučajeva nalazi se sarma.
Priprema:
Možda vas zanima:
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Ovo je bilo OMILJENO JELO KOD SRBA na slavskoj trpezi! Serviralo se pored sarme, decenijama je zaboravljeno (RECEPT)
Na slavskoj trpezi, naročito kada je slava mrsna, u 99 odsto slučajeva nalazi se sarma.
Možda vas zanima:
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Ovo je bilo OMILJENO JELO KOD SRBA na slavskoj trpezi! Serviralo se pored sarme, decenijama je zaboravljeno (RECEPT)
Na slavskoj trpezi, naročito kada je slava mrsna, u 99 odsto slučajeva nalazi se sarma.
1. Pirinač potopiti u slanu vodu na 1 sat.
Sa piletine skinuti kožu i meso iseći na komade.
Blanširati bademe.
2. U tiganju otopiti maslac i propržiti meso sa svih strana, dodati luk i dinstati 2-3 minuta.
Dodati med, suvo voće i morsku so, promešati i naliti pola čaše vode.
Kuvati na srednjoj temperaturi oko 30 minuta.
3. Ocediti i oprati pirinač i dodati ga preko mesa, doliti šolju vode, sačekati da provri i kuvati poklopljeno da zrno pirinča omekša.
Skloniti sa ringle i ostaviti 10 minuta.
4. Skinuti ljusku sa badema i posušiti ih.
Otopiti ostatak maslaca, propržiti bademe da porumene i preliti preko gotovog jela.
Poslužiti vruće i uživati.
Prijatno!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
Srbi, ovako Turkinje prave najsočniju baklavu! Tajna je u 1 sastojku - recept se prenosi s kolena na koleno
Ovo je recept koji se koristi širom Turske
Komentari(0)