PILAV OD PIRINČA PRELIVEN MEDOM Ovo jelo je u Srbiju došlo sa Turcima, a najviše se spremalo u Pirotu (RECEPT)

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Pilav je jelo od pirinča, ili u nekim regionima jelo od pšenice, čiji recept obično uključuje kuvanje u supama, dodavanje začina i drugih sastojaka, poput povrća ili mesa.

PILAV OD PIRINČA PRELIVEN MEDOM Ovo jelo je u Srbiju došlo sa Turcima, a najviše se spremalo u Pirotu (RECEPT)
Shutterstock

Ovo jelo je u Srbiju došlo sa Turcima. Kod nas se najčešće sprema sa piletinom.

Predstavljamo Vam stari kulinarski recept iz Srbije, u želji da ga približimo "modernim" domaćicama.

Sastojci:

za 3 osobe

Možda vas zanima:

2 veća bataka sa karabatacima

Možda vas zanima:

150 gr kočanskog pirinča

Možda vas zanima:

1 sitno isečen luk

Možda vas zanima:

1/2 kašičice meda

Možda vas zanima:

6 suvih kajsija

Možda vas zanima:

1 šaka suvog grožđa

Možda vas zanima:

20 gr blanširanih badema

Možda vas zanima:

40 gr maslaca

Možda vas zanima:

1 i po šolja vode

Možda vas zanima:

morska so

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1. Pirinač potopiti u slanu vodu na 1 sat.

Sa piletine skinuti kožu i meso iseći na komade.

Blanširati bademe.

2. U tiganju otopiti maslac i propržiti meso sa svih strana, dodati luk i dinstati 2-3 minuta.

Dodati med, suvo voće i morsku so, promešati i naliti pola čaše vode.

Kuvati na srednjoj temperaturi oko 30 minuta.

3. Ocediti i oprati pirinač i dodati ga preko mesa, doliti šolju vode, sačekati da provri i kuvati poklopljeno da zrno pirinča omekša.

Skloniti sa ringle i ostaviti 10 minuta.

4. Skinuti ljusku sa badema i posušiti ih.

Otopiti ostatak maslaca, propržiti bademe da porumene i preliti preko gotovog jela.

Poslužiti vruće i uživati.

Prijatno!

Izvor: coolinarka

Komentari(0)

Loading