OTAC TADEJ SAM SEBI IZLEČIO REUMU Ovim receptom je otklonio nesnosne bolove i rešio zakrčenje vena (RECEPT)
U Srbiji je od davnina popularno tretiranje bolesti narodnim lekovima; neki su čak više verovali narodnoj medicini nego zvaničnoj.

Otac Tadej, jedan od najpoznatijih pravoslavnih duhovnika, nije bio iz te grupe ljudi - patio je od reume koja mu je zadavala nesnosne bolove u zglobovima, kao i od zakrčenja vena. Išao je kod lekara, ali za njegovo stanje nije bilo leka koji bi ga u potpunosti izlečio. Tada se okrenuo narodnoj medicini, odnosno receptu koji je pronašao u knjizi o lekovitom bilju.
Evo kako je sve to bilo:
"Bila neka lekarka u Beogradu, neka sestra Borka, po njenom uputstvu ja sam godinama išao u banju, zbog reume i gastritisa. Ne pomaže banja, samo malo ublažava. Lekovi isto tako. Pa mi je dodijala ta banja.
Ponekad sam išao dva puta godišnje. Pa reknem da više neću ići, pa šta bude neka bude. Ali stara bolest, desna ruka mi se bila dva puta ukočila. A doktor kaže: vežbaj, čoveče, izgubićeš i drugu ruku.
Stalno sam imao bolove. Kad god podignem ruku, bolovi; ne mogu ni da se prekrstim. A imao sam knjigu o travama, pa pogledam, možda ima nešto. U knjizi opisuju jednog lekara u Parizu, koji je lečio jednu ženu svu reumatičnu i nepokretnu. Davao joj je da pije čaj od listova crne ribizle, i potpuno je izlečio. Ja kažem bratu, idi u rasadnik, naći ćeš negde, pa kupi koliko možeš da kupiš sadnica. I on je našao 20 sadnica i doneo.
I čim je prolistao, ja odmah počnem da pijem čaj. U pola litre stavi se 10 - 20 liski, u ključalu vodu, i posle jedan ključ - dva, izmaknem.
Treba da se pije bez šećera. Jednostavno vruću vodu. Ja uzmem na kašičicu meda na jezik, dok ne popijem pola litra čaja. I tako ujutro, uveče, i vidim da mi je dobro. Sve lakše i lakše i nema bolova, nemam ništa.
I eto, nestala reuma i gastritis, i zakrčenje vena.
Hrana čini svoje. Mi svi volimo da jedemo do sita. Unosimo u sebe mnogo kalorija, a onda organizam prima koliko mu je potrebno, što može, što ne može ostaje i taloži se u mišićima. Potom nastaje gastritis i zakrčenje vena. I onda stradaju kao i ja, jer vole da do sita jedu.
Ti ne jedeš umereno, čoveče, nego uvek se presićavaš. I nijedan lek ne deluje na ta oboljenja kao čaj od crne ribizle. Vitamin C mnogo osvežava i daje potencijal srcu, ali nije za reumu. Nju rastvara samo čaj od lista crne ribizle."

"Leto u tegli" je hit koji morate da probate: Recept za najukusniju zimsku salatu koja puca od vitamina i preukusna je
Upravo sada, dok sezona još traje, postavljamo temelje budućih gastronomski užitaka, onih tegli koje će vas, usred zime, podsećati na sunce, zrele paradajze i hrskanje svežeg krastavca.

Zaboravljeni specijalitet Homolja: Recept za belmuž kakav su pravile naše prabake
Jelo koje spaja jednostavnost i snagu, a potiče iz srca istočne Srbije
Pod zubima hrska, ukus je takav da ćete smazati celu teglu: Leskovački recept za PEGLANU PAPRIKU koja nema konkurenciju
Sočne crvene paprike su već odavno na pijacama i sad je pravo vreme da krenete u pripremu zimnice, a ovaj recept će vas raspametiti

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja
U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Cela kuća će mirisati na detinjstvo: Recept za starinsku štrudlu sa jabukama, spolja hrskava unutra meka kao duša
Ako želiš brz i jednostavan desert koji će osvojiti sve, ova štrudla od jabuka je pravi izbor.
Komentari(0)