PLATA PREKO 100.000 DINARA: Evo koji srpski grad je imao junski prosek neto zarade veći od republičkog

Lepote Srbije

18:00

Aktuelno 0

Lučanci rekorderi u Moravičkom okrugu po prosečnoj neto zaradi za jun mesec.

Shutterstock
Shutterstock

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna neto zarada u junu u Moravičkom okrugu iznosila je 86.195 dinara, što predstavlja povećanje od 2.728 dinara u odnosu na prethodni period. Ovaj rast zarada je pozitivan signal za stanovnike ovog okruga.

Najveća prosečna zarada zabeležena je u opštini Lučani, gde je prosečna plata u junu dostigla čak 101.820 dinara. Ovaj iznos izdvaja Lučane kao mesto s najvišim primanjima u ovom delu Srbije. Sledi Gornji Milanovac sa prosečnih 84.852 dinara, Čačak sa 82.289 dinara, dok je Ivanjica, na začelju sa prosečnom platom od 69.339 dinara.

Kada uporedimo ove podatke između gradova slične veličine u okolini, možemo primetiti da Užice beleži iprosek od 88.781 dinar, dok je Valjevo imalo prosečnu zaradu od 85.208 dinara. S druge strane, Kraljevo je imalo nešto nižu prosečnu zaradu od 79.104 dinara.

Na nivou cele Srbije, prosečna neto zarada bez poreza i doprinosa za jun mesec iznosila je 95.804 dinara, što pokazuje da zarade u Lučanima ne zaostaju za republičkim prosekom, čak šta više, stanovnici Lučana imaju većii prosek zarade od republičkog.

Značajan rast prosečnih zarada u celoj Srbiji pruža nadu da će se razlike u primanjima između regiona sve više smanjivati, što jeste trend i što će omogućiti svim građanima bolje uslove za život i rad.

Komentari(0)

Loading