Brzo i lako, na prirodan način, očistite rernu.
Čišćenje rerne je jedan od onih kućnih poslova koji mnogi odlažu što duže mogu. Masne naslage, zagorele mrlje i neprijatan miris mogu se učiniti kao nepobedivi protivnici, ali uz pravi pristup i nekoliko trikova, čak i najprljavija rerna može zasijati kao nova. U nastavku vam predstavljamo efikasan način da ovo obavite brzo i bez previše muke.
Po profesorki hemije na Državnom univerzitetu u Oregonu Mej Niman potrebno je samo da koristite sirće i sodu bikarbonu, i rerna će biti kao nova.
Predstavljamo vam genijalan trik korisnice Tik toka.
Potrebno je:
pola šoljice sode bikarbone
jedna kašika deterdženta za pranje sudova
malo vode
kašika sirćeta
Postupak:
Pomešajte sodu, deterdžent, vodu i sirće. Na zidove rerne nanesite pripremljenu smesu i ostavite da deluje preko noći. Zatim, sutradan, krpom prebrišite rernu sve dok ne uklonite mešavinu u potpunosti. Na kraju, samo prebrišite krpom natopljenim sirćetom.
Za detalje pogledajte video u nastavku:
(Lepote Srbije/ Trpeza)
KORISTIMO LI SVE VREME RENDE POGREŠNO? Ovaj trik em skraćuje vreme rendanja, em nema više nereda u kuhinji
Zapravo vrlo jednostavan trik koji nam nije pao na pamet do sada...
Ako veš sušite u kući, obavezno nabavite ovu biljku: Stručnjaci tvrde da nepogrešivo uklanja buđ i prašinu iz doma
Naučnici iz NASE podelili su listu biljaka za koje se veruje da teraju prašinu iz kuće i da uklanjaju toksine iz doma
Evo kako da spojite praznike u 2025. godini: Uz jednu caku možete uživati čak 9 dana bez uzimanja godišnjeg!
Planiranje slobodnih dana uzimajući u obzir praznike omogućava građanima Srbije da uživaju u dužim odmorima i dodatno se posvete porodici
Danas čim ustanete jedno za zdravlje morate da uradite! Veruje se da svetac pomaže svim vernicima samo ako...
Bio je pravoslavni svetitelj, prvi episkop Neokerasije Pontijske
OVO JELO JE HIT U DANIMA POSTA Na posnoj trpezi neizostavno jelo je dimljena riba, a Jovan iz Čačka otkriva šta mora da se ispoštuje da bi bila pravi delikates
S obzirom na to da je počeo Božićni post, svi znamo da je pravi hit na posnoj slavskoj trpezi dimljeni šaran, pa smo u Čačku pronašli porodicu Tasić u čijoj se sušari, umesto pršute, rebaraca i slanine suši šaran i još po neke vrste ribe. Jovan Tasić iz Čačka, iako veoma mlad, on je pravi majstor za dimljenje šarana i ostalih vrsta riba, i reklo bi se da zna odličnu recepturu za dimljenje ribe.
Komentari(0)