OČISTITE RERNU DOK SPAVATE Potrebno je samo OVO, a sijaće se kao ogledalo

Lepote Srbije

19:00

Aktuelno 0

Brzo i lako, na prirodan način, očistite rernu.

rerna
Shutterstock

Čišćenje rerne je jedan od onih kućnih poslova koji mnogi odlažu što duže mogu. Masne naslage, zagorele mrlje i neprijatan miris mogu se učiniti kao nepobedivi protivnici, ali uz pravi pristup i nekoliko trikova, čak i najprljavija rerna može zasijati kao nova. U nastavku vam predstavljamo efikasan način da ovo obavite brzo i bez previše muke.

Po profesorki hemije na Državnom univerzitetu u Oregonu Mej Niman potrebno je samo da koristite sirće i sodu bikarbonu, i rerna će biti kao nova.

Predstavljamo vam genijalan trik korisnice Tik toka.

Potrebno je:

pola šoljice sode bikarbone

jedna kašika deterdženta za pranje sudova

malo vode

kašika sirćeta

Postupak:

Pomešajte sodu, deterdžent, vodu i sirće. Na zidove rerne nanesite pripremljenu smesu i ostavite da deluje preko noći. Zatim, sutradan, krpom prebrišite rernu sve dok ne uklonite mešavinu u potpunosti. Na kraju, samo prebrišite krpom natopljenim sirćetom.

Za detalje pogledajte video u nastavku:

 

@mama_mila_ Make your oven shine (without heavy scrubbing!) ✨🧼 this mix has been my go-to for years and it works so well to melt oven grime. Use it with a scraper blade tool to lift burnt on mess so easily 🙌 linked in my amazon storefront xx #ovencleaning #homehacks #hometips #deepcleaning #deepclean #cleaninghacks #cleaningtips #tipsandtricks ♬ ESPRESSO x SAY SO by Adamusic - Adam Wright

 

(Lepote Srbije/ Trpeza)

sušara Tasića za dimljenje ribe

OVO JELO JE HIT U DANIMA POSTA Na posnoj trpezi neizostavno jelo je dimljena riba, a Jovan iz Čačka otkriva šta mora da se ispoštuje da bi bila pravi delikates

Aktuelno

19:00

29 novembar, 2024

S obzirom na to da je počeo Božićni post, svi znamo da je pravi hit na posnoj slavskoj trpezi dimljeni šaran, pa smo u Čačku pronašli porodicu Tasić u čijoj se sušari, umesto pršute, rebaraca i slanine suši šaran i još po neke vrste ribe. Jovan Tasić iz Čačka, iako veoma mlad, on je pravi majstor za dimljenje šarana i ostalih vrsta riba, i reklo bi se da zna odličnu recepturu za dimljenje ribe.

Komentari(0)

Loading