Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

19:00

Aktuelno 0

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?
Shutterstock

Da li signalizirate pravac kretanja na kružnom toku?

Pri stupanju u kružni tok takođe je važno da obratite pažnju na činjenicu da vi nemate prednost već automobili u kružnom toku, koji vam dolaze sa leve strane. Svi koji vam dolaze sa leve strane imaju prednost, ali kada se jednom nađete u kružnom toku, vi imate prednost.

Jedna od stvari koje zbunjuju vozače i u kojima često greše čak i oni koji se libe da uđu u kružni tok jeste kada se uključuje svetlosni signal, to jest migavac.

Prilikom ulaska u kružni tok uključuje se levi migavac, a pre nego što se izađe, obavezno je blagovremeno o svojoj nameri obavestiti druge učesnike u saobraćaju uključivanjem desnog migavca.

osečina

Ne daj Bože nikome ovakav osećaj, ovo se ne pamti u poslednjih 40 godina: Meštani sela u Osečini danas sabiraju ogromnu štetu nakon nevremena

Aktuelno

13:00

24 jun, 2024

Nakon jakog nevremena Štab za vanredne situacije Osečina u pogodđenim delovima opštine proglašena je vanredna situacija. Predsednik opštine Osečina Nikola Tomić i predsednik Skupštine opštine Svetozar Gačić od sinoć su na terenu. Ogromne štete nevreme je nanelo na stambenim, pomoćnim objektima, poljoprivredi ali i nad domaćim životinjama u selu Tuđin, Sirdija, Selu Osečini, varošici Osečina, delu sela Plužac.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading