KAKO DA IH SE REŠITE Uz jedan trik smrdibube neće više ulaziti u vaš dom, vrlo je jednostavno
U kuće i stanove ulaze kroz pukotine na fasadi ili u svaki prostor koji nije dobro izolovan, pa je prvo što treba da uradite kako bi ste sprečili njihov ulazak u vaš dom da popravite sva spoljna oštećenja.

Ukoliko imate muke sa smrdibubama, nabavite nanu u saksiji - miris te biljke ih odbija, a vašem domu donosi svežinu.
Tokom hladnih dana, smrdibube su u potrazi za toplim i suvim prostorima, pa ulaze u naše domove kako bi se sakrile od hladnoće i preživele zimu.
U kuće i stanove ulaze kroz pukotine na fasadi ili u svaki prostor koji nije dobro izolovan, pa je prvo što treba da uradite kako bi ste sprečili njihov ulazak u vaš dom da popravite sva spoljna oštećenja.
Možda vas zanima:

Do 1000 evra za kilogram: Divlje „povrće“ koje u Srbiji raste kao ludo sve se više traži među gurmanima
Nežni poput divljih špargli, ali izraženije gorčine, izdanci hmelja cenjeni su delikates koja se redovno nalazi na listama najskupljih namirnica – odnosno "povrća" na svetu. Ova namirnica se kolokvijalno naziva povrćem jer se u kuhinji koristi u skladu sa tim nazivom: kuva se, dinsta, prži ili koristi kao dodatak jelima.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI Uvek ste koristili bokal pogrešno, evo čemu služi drška zapravo (VIDEO)
Često se dešava da domaćice, uprkos provođenju mnogo vremena u kuhinji, nisu svesne prave svrhe ili dodatnih funkcija nekih kuhinjskih pomagala.
Možda vas zanima:

Do 1000 evra za kilogram: Divlje „povrće“ koje u Srbiji raste kao ludo sve se više traži među gurmanima
Nežni poput divljih špargli, ali izraženije gorčine, izdanci hmelja cenjeni su delikates koja se redovno nalazi na listama najskupljih namirnica – odnosno "povrća" na svetu. Ova namirnica se kolokvijalno naziva povrćem jer se u kuhinji koristi u skladu sa tim nazivom: kuva se, dinsta, prži ili koristi kao dodatak jelima.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI Uvek ste koristili bokal pogrešno, evo čemu služi drška zapravo (VIDEO)
Često se dešava da domaćice, uprkos provođenju mnogo vremena u kuhinji, nisu svesne prave svrhe ili dodatnih funkcija nekih kuhinjskih pomagala.
Možda vas zanima:

Do 1000 evra za kilogram: Divlje „povrće“ koje u Srbiji raste kao ludo sve se više traži među gurmanima
Nežni poput divljih špargli, ali izraženije gorčine, izdanci hmelja cenjeni su delikates koja se redovno nalazi na listama najskupljih namirnica – odnosno "povrća" na svetu. Ova namirnica se kolokvijalno naziva povrćem jer se u kuhinji koristi u skladu sa tim nazivom: kuva se, dinsta, prži ili koristi kao dodatak jelima.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI Uvek ste koristili bokal pogrešno, evo čemu služi drška zapravo (VIDEO)
Često se dešava da domaćice, uprkos provođenju mnogo vremena u kuhinji, nisu svesne prave svrhe ili dodatnih funkcija nekih kuhinjskih pomagala.
Baštovani znaju za trik sa rastvorom sode bikarbone u vodi, kojim prskaju biljke, a u narodu se veruje da smrdibube beže od mirisa belog luka i nane, pa ove biljke treba postaviti kod ulaznih vrata, prozora i drugih mesta kroz koja dosadne bube mogu da prođu, piše Krstarica.
Druga, a možda i bolja varijanta jeste da u vodu sipate nekoliko kapi eteričnog ulja nane i sa spoljašnje strane isprskaste prozore, ulazna i balkonska vrata.
Smrdibube vole topla i umereno suva područja, šume, travu i biljno rastinje jer se biljnim sokovima i insektima koji takođe nastanjuju biljke. Takođe, ova okolina im odgovora jer polažu i jaja na biljkama. Jedna ženka položi preko 200 jaja tokom životnog ciklusa. U hladnim danima, one zapravo u vašim domovima traže – toplotu.
Ovi insekti su bezopasni po ljude, osim što kad se osete ugroženim ispuštaju neprijatan miris. S druge strane, mogu da budu nemilosrdne prema biljkama i veliku štetu mogu da naprave u poljoprivredi.

Svetski magazin izdvojio 11 najboljih mesta za posetu u Srbiji: Raj su za oči i dušu, a ništa nije daleko!
Srbija je zemlja bogate istorije, netaknute prirode i živopisnih gradova

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Šta se seje i sadi u aprilu: Proleće je stiglo, vreme je za cveće!
Zvanično je stiglo proleće. Vreme je da se vratite baštovanstvu. Ovaj mesec u bašti možete da posejete: grašak, šargarepu, luk, salatu i praziluk. Rasadite blitvu, kupus, karfiol, kelerabu.

Koliko puta vernici treba da se pričeste tokom posta? Ovo je važno pravilo kojeg mnogi nisu svesni
Vaskršnji post se smatra najrigoroznijim, pa samim tim i najtežim. Olakšanje nastaje kada se vernik pričesti

PRAVILA PONAŠANJA U CRKVI: Šta predstavlja greh
Prema pisanju stranice manastira Jovanje, pravi smisao vaš odlazak u Crkvu imaće tek kada ispunite ovih 14 pravila.
Komentari(0)