Iz zemlje šiklja vrela voda, kad su meštani doneli termometar i ubacili u rupu - pokazalo skoro 100 stepeni

13:00

Aktuelno 0

Čudo neviđeno u selu Visibaba kod Požege

visibaba
rina

 Neverovatan prizor iznenadio je meštane sela Visibaba kod Požege, kada su u šumi nedaleko od svojih kuća primetili kako iz zemlje izbija mlaz ključale vode. Kada su izmerili njenu temperaturu, kako kažu, pokazalo se da je ključala voda dostigla skoro 100 stepeni.

- Dve komšinice i ja smo šetale i kada smo bile u blizini šume videle smo kako sa jednog mesta kulja para i čule smo neobičan šištav zvuk. Kada smo prišle bliže, videle smo da iz zemlje izbija neobičan kljuk vode, koji iako je napolju bilo minus 10, topi sve okolo u prečniku od 50 metara, kaže za RINU Milena Bulut Mateničarski.

Ona dodaje da niko od meštana ne zna šta se događa, niti o čemu se radi. Mogli su do sad da čuju samo razne priče, ali niko nema potvrdjenu informaciju.

visibaba rina

- Svašta se priča, da je ovde nekad bila rimska vojska i njihova kupatila...Zvali smo i predsednika opštine i ljude od struke da ispitaju ovo i da nam kažu o čemu se rad, kaće Milena.

I predsednik MZ Visibaba Milomir Obradović kaže da su svi zatečeni ovim neobičnom pojavom.

visibaba rina

- Celo selo je na nogama, svi se krste i ne mogu da veruju svojim očima, a naš komšija mesar doneo je termometar i kad ga je spustio u rupu koja je duboka oko dva metra, izmerio je temperaturu od 98 stepeni, što je neverovatno. Iz zemlje na svaka tri minuta izbija mlaz vrele vode. Zvali smo i neke geologe da ih pitamo o čemu se radi, a oni su nam kazali da je to ekstremno visoka temperatura vode, koja skoro da nigde ne postoji”, kazao je on.

Meštani su već u šali počeli da licitiraju šta bi to moglo da bude. Jedni kažu da treba odmah da se gradi bazen, drugi da se podiže banja, a neki kažu da je cena zemlje nedaleko od ovog izvora odmah skočila za 300 evra po aru.

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading