Putari se čitavu noć borili sa snegom na Zlatiboru
Nakon Vojvodine, sneg nije zaobišao ni najposećeniju planinu i na Zlatibori je neprestano padao čitave noći. Iako su padavine trajale satima, sneg nije napravio probleme u saobraćaju. Užički putari odmah su upućeni na teren, a svi putni pravci su prohodni.
- Iako je čitave noći temperatura bila u minusu, na kolovozu se zadržalo oko pet centimetara snega. Mi smo tokom čitave noći dežurali, posipajući glavne saobraćajnice odgovrarajućim agregatima. Ono što je najbitnije svi putevi su prohodni, i zahvaljujući vrednim putarima, nema zastoja u odvijanju saobraćaja ni na kritičnim tačkama - kazao je za agenciju RINA, Alen Mušanović rukovodilac sektora održavanja u preduzeću "Putevi Užice".
On apeluje na sve vozače koji kreću put primorja, da obavezno prilogode vožnju uslovima na putu.
Možda vas zanima:
Preko 20 centimetara snega na Zlatiboru, u Užicu lomio grane i stabla: Zima stisla zube u ovom delu Srbije, za sada nema zavejanih puteva
Juče popodne i tokom večeri na Zlatiboru je pao prvi ozbiljniji sneg ove sezone, ali uprkos više od 20 centimetara snežnog pokrivača u višim predelima, saobraćaj se odvijao nesmetano. Direktor komunalnog preduzeća, Srđan Pantović, potvrdio je da su ekipe na vreme reagovale i da nije bilo zastoja na putevima.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Možda vas zanima:
Preko 20 centimetara snega na Zlatiboru, u Užicu lomio grane i stabla: Zima stisla zube u ovom delu Srbije, za sada nema zavejanih puteva
Juče popodne i tokom večeri na Zlatiboru je pao prvi ozbiljniji sneg ove sezone, ali uprkos više od 20 centimetara snežnog pokrivača u višim predelima, saobraćaj se odvijao nesmetano. Direktor komunalnog preduzeća, Srđan Pantović, potvrdio je da su ekipe na vreme reagovale i da nije bilo zastoja na putevima.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Možda vas zanima:
Preko 20 centimetara snega na Zlatiboru, u Užicu lomio grane i stabla: Zima stisla zube u ovom delu Srbije, za sada nema zavejanih puteva
Juče popodne i tokom večeri na Zlatiboru je pao prvi ozbiljniji sneg ove sezone, ali uprkos više od 20 centimetara snežnog pokrivača u višim predelima, saobraćaj se odvijao nesmetano. Direktor komunalnog preduzeća, Srđan Pantović, potvrdio je da su ekipe na vreme reagovale i da nije bilo zastoja na putevima.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
- Tokom dana dolazi do otopljenja i odrmrzavanja stenskih kosina sto izaziva pojavu odrona u usecima. Najveća mogućnost pojave svakako je u kanjonu reke Lim na državnom putu ka Crnoj Gori i na putnim pravcima ka Republici Srpskoj, na deonici Sušica - Kotroman i Bistrica - Priboj - dodao je Mušanović.
3 najveća greha tokom Božićnog posta: "Ovako na sebe navlačimo Božiji gnev, a da toga nismo ni svesni" - govorio je patrijarh Pavle
Prema patrijarhu Pavlu, postoje 3 najveća greha tokom Božićnog posta.
Evo kako se neguje najlepši sobni cvet u decembru: Božićni kaktus će uneti najlepše boje u vašu kuću
Neko ga zove božićni kaktus, drugi ga nazivaju decembar - bez obzira na naziv, ovo je definitivno najlepši zimski sobni ukras
"Ko svodi post samo na uzdržavanje od hrane, taj sramoti post": Evo čega se sve treba odreći tokom posta i nije u pitanju samo mrsna hrana
Šta je sve dozvoljeno, a šta zabranjeno tokom posta prema Svetom pismu
Da li ste više za PRIRODNU ili VEŠTAČKU JELKU? Evo koliko se kreću cene na pijacama
Mnogi ljudi su već okitili, dok drugi tek treba da potraže svoju idealnu jelku, što to mogu uraditi i na pijacama.
Najstarija srpska poslastica: Neodoljivo je ukusna, sprema se za 10 minuta i čuva liniju
Da li vam nedostaje bakina kuhinja? Hrskave starinske orasnice su rešenje – najstarija srpska poslastica, od samo tri sastojka.
Komentari(0)