Svi putevi su prohodni, opasnost u kanjonima od pokretanja odrona

Izvor: Lepote Srbije

17:00

Aktuelno 0

Putari se čitavu noć borili sa snegom na Zlatiboru

sneg
rina

Nakon Vojvodine, sneg nije zaobišao ni najposećeniju planinu i na Zlatibori je neprestano padao čitave noći. Iako su padavine trajale satima, sneg nije napravio probleme u saobraćaju. Užički putari odmah su upućeni na teren, a svi putni pravci su prohodni.

- Iako je čitave noći temperatura bila u minusu, na kolovozu se zadržalo oko pet centimetara snega. Mi smo tokom čitave noći dežurali, posipajući glavne saobraćajnice odgovrarajućim agregatima. Ono što je najbitnije svi putevi su prohodni, i zahvaljujući vrednim putarima, nema zastoja u odvijanju saobraćaja ni na kritičnim tačkama - kazao je za agenciju RINA, Alen Mušanović rukovodilac sektora održavanja u preduzeću "Putevi Užice".

On apeluje na sve vozače koji kreću put primorja, da obavezno prilogode vožnju uslovima na putu.

Možda vas zanima:

riblji restoran

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje

Aktuelno

16:00

2 februar, 2025

Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.

Možda vas zanima:

riblji restoran

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje

Aktuelno

16:00

2 februar, 2025

Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.

Možda vas zanima:

riblji restoran

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje

Aktuelno

16:00

2 februar, 2025

Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.

- Tokom dana dolazi do otopljenja i odrmrzavanja stenskih kosina sto izaziva pojavu odrona u usecima. Najveća mogućnost pojave svakako je u kanjonu reke Lim na državnom putu ka Crnoj Gori i na putnim pravcima ka Republici Srpskoj, na deonici Sušica - Kotroman i Bistrica - Priboj - dodao je Mušanović.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading