Putari se čitavu noć borili sa snegom na Zlatiboru
Nakon Vojvodine, sneg nije zaobišao ni najposećeniju planinu i na Zlatibori je neprestano padao čitave noći. Iako su padavine trajale satima, sneg nije napravio probleme u saobraćaju. Užički putari odmah su upućeni na teren, a svi putni pravci su prohodni.
- Iako je čitave noći temperatura bila u minusu, na kolovozu se zadržalo oko pet centimetara snega. Mi smo tokom čitave noći dežurali, posipajući glavne saobraćajnice odgovrarajućim agregatima. Ono što je najbitnije svi putevi su prohodni, i zahvaljujući vrednim putarima, nema zastoja u odvijanju saobraćaja ni na kritičnim tačkama - kazao je za agenciju RINA, Alen Mušanović rukovodilac sektora održavanja u preduzeću "Putevi Užice".
On apeluje na sve vozače koji kreću put primorja, da obavezno prilogode vožnju uslovima na putu.
Možda vas zanima:
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Možda vas zanima:
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Možda vas zanima:
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
- Tokom dana dolazi do otopljenja i odrmrzavanja stenskih kosina sto izaziva pojavu odrona u usecima. Najveća mogućnost pojave svakako je u kanjonu reke Lim na državnom putu ka Crnoj Gori i na putnim pravcima ka Republici Srpskoj, na deonici Sušica - Kotroman i Bistrica - Priboj - dodao je Mušanović.
Sve više dece se rađa u Čajetini - danas otvoren drugi vrtić ali uskoro će biti potreban i treći: Novih 100 mesta za mališane na Zlatiboru, sjajna vest za roditelje
Na teritoriji opštine Čajetina iz godine u godinu sve je više dece, tako da su i potrebe za vrtiće porasle. Sada je za sve roditelje i mališane stogla sjajna vest jer je na Zlatiboru otvoren novi, moderno opremljen objekat vrtića „Narcis" koji će značajno unaprediti uslove boravka i ranog obrazovanja dece u opštini Čajetina.
Odjekivaće sirene ali nema razloga za brigu: U Prijepolju, Novoj Varoši i Priboju sutra se testira sistem za javno uzbunjivanje
U sredu, 3. decembra, u 12 časova, u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši biće sprovedena redovna provera sistema za javno uzbunjivanje, zbog čega će biti aktivirane sirene.
Biće u obliku velikog lista, a u njemu pravi raj: Grad Čačak na obali reke dobija novi park jedinstven u Srbiji - ovako će da izgleda Moravski lisnik
Grad Čačak dobija još jednu uređenu zelenu površinu, jer je u planu da se na prostoru između Zapadne Morave i odbrambenog bedema, od Sportskog centra “Mladost“ do vodozahvata u Beljini, izgradi novi gradski park površine 56,18 hektara. Reč je o projektu “Moravski lisnik“, za koji je JP “Gradac“ izradilo urbanistički projekat.
Slavimo Svetog proroka Avdiju: Prema narodnim verovanjima, evo šta treba, a šta nikako ne valja danas raditi
Za Srpsku pravoslavnu crkvu danas je veliki praznik, odnosno, dan kada se obeležava Sveti prorok Avdija, čija životna priča i dela se prenose kroz vekove. Evo šta prema običajima i verovanjima na današnji dan nikako ne bi trebalo da radite, a šta se smatra poželjnim.
Sve što je bajato to mi prija - ustajala čorba i trule voćke su na meniju: Milutin iz Osečine svetski fenomen, čovek preko 30 godina jede samo pokvarenu hranu i oseća se kao mladić
Dok neko svoj jelovnik ne može zamisliti bez mesa, drugi svoju ishranu baziraju na voću i povrću. Međutim, kad je izbor hrane u pitanju Milutin iz Osečine je svetski fenomen. Naime, ovaj čovek više od trideset godina nije probao svežu hranu, njegov organizam traži bajat hleb, pokvaren pasulj ili ustajalu čorbu, dok su mu za dezert glavna poslastica trule voćke.
Komentari(0)