Gradi se nova saobaćajnica kroz čačanska sela, oštećena tokom izgradnje deonice auto-puta do Pakovraća

17:00

Aktuelno 0

Konačno kraj mukama meštana, tri godine su čekali

prijevor
rina

 U čačanskom selu Prijevor počelo se sa izgradnjom nove saobraćajnice, koja je stradala prilikom izgradnje deonice auto-puta Miloš Veliki. Ova saobraćajnica je dužine četiri i po kilometra i širine pet metara, a spaja sela Prijevor i Trbušane.

Kako je objasnio gradonačelnik Čačka, do sada je urađeno 5.000 metara oštećenog puta u Rakovi i oko 1,5 kilometar u Vranićima, trenutno je u toku izgradnja puta Prijevor – Trbušani, a u ostalim mesnim zajednicima, u kojima su oštećeni lokalni putevi, kao što su Gornja Gorevnica, Milićevci, Trbušani, Ljubić, Sokolići i najveća deonica u Pakovraću, izgradnja ili rekonstrukcija, zavisno od potrebe, počeće na proleće sledeće godine.

Ono što smo obećali mi iz lokalne vlasti, predstavnici Vlade RS, kao i ministar Goran Vesić, počinje da se ispunjava. Naime, 32 kilometra saobraćajnica koje su uništene u 11 mesnih zajednica, biće ili rekonstruisane ili, uglavnom, izgrađene nove. Investicija je vredna 81 milion dinara, rekao je za RINU gradonačelnik Todorović.

Do sada je urađeno 12 kilometara saobraćajnica, a još 20 kilometara, u pomenutim mesnim zajednicama, biće rekonstruisano ili građeno na proleće sledeće godine.

Pre svega, veliku zahvalnost dugujemo građanima koji su tri godine zaista trpeli loše uslove, ali su bili svesni da je u pitanju kapitalna investicija i hvala im neizmerno na strpljenju. Imali su probleme sa prašinom i blatom, ali smo napokon u situaciji da realizujemo ono što smo obećali, a to je da sve uništene saobraćajnice budi popravljene i budu i bolje nego što su bile pre početka izgradnje auto-puta – rekao je Todorović.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading