Pojavio se tračak nade za boljim životom, Đurići sa Peštera nisu sami: Nakon tragedije koja ih je zadesila stižu dobre vesti, praznike dočekuju u novom domu

17:00

Aktuelno 0

Nigde nije zima tako hladna kao u "srpskom Sibiru", to najbolje zna porodica Marka Djurića iz sela Krajinoviće sa Pešteri, koja je za tren oka ostala bez krova nad glavom u vatrenoj stihiji koji im je progutala čitav dom. Danas, oni vreme provode sakupljajući ostatke kuće sa zgarišta koju su godinama gradili, radeći najteže poslove.

sjenica
rina

- Sve smo imali, sad više nemamo ništa. Sve što smo godinama sticali, radili i nas dvoje i deca, sve smo u ovu kuću uložili. Imali sobe, kupatilo, nameštaj, belu tehniku, odeću, obuću, ma, bili domaćini ljudi, znaju ljudi, sve je juče izgorelo - kazao je Marko gledajući zgarište svog nekadašnjeg doma.

Medjutim, da će ovo biti priča sa srećnim krajem, pokazuju odmah dela dobrih ljudi koji će Djurićima pomoći da predstojeće praznike dočekaju u toplini novog doma.

sjenica rina
 

– Požar je teško oštetio porodičnu kuću koju je domaćin Marko sa porodicom odgajao svoje troje dece. Iako su na Pešterskoj visoravni loši vremenski uslovi, pomoć ovoj porodici neće izostati. Pored obezbedjenih osnovnih životnih namirnica, odeće, obuće za članove porodice privremeno smeštene na drugoj lokaciji, dogovorena je potpuna rekonstrukcija kuće u što kraćem roku, kako bi ova divna porodica opet mogla biti na okupu i dočekati predstojeće praznike u novom domu - kazao je državni sekretar Krsto Janjušević za agenciju RINA, koji je medju prvima pritekao u pomoć ovoj porodici.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari(0)

Loading