Šestogodišnjem Milošu iz sela kod Arilja najbolji prijatelj je konj Čarli, sa njim ide do predškolskog ali i na Štraparijade

10:00

Aktuelno 0

Svi ostanu u čudu kada ih vide

konj
rina

Dok njegovi vršnjaci najčešće imaju pse i mačke kao kućne ljubimce, šestogodišnjem Milošu Kolareviću iz sela Gorobilje kod Arilja najbolji prijatelj je životinja nekoliko puta veća od njga - konj Čarli. Nerazdvojni su već dve godine, od kad ga je ovaj dečak dobio na poklon.

Konj Čarli mi je najbolji prijatelj i sa njim provodim svoje vreme. Briga o njemu prepuštena je meni, jer je u mom vlasništvu. Većinu vremena provodimo zajedno, a sa njim sam išao u vrtić, od četvrte godine. Sada smo predškolci, kaže uz iskreni dečji osmeh Miloš za RINU.

konj rina

Iako su mnogi bili skeptični kako će jedno dete voditi brigu o konju, Miloš ih je sve razuverio. Ovaj dečak veliki deo svog vremena provodi na selu i kako kaže, planira na njemu da ostane kad odraste. Osim što vodi računa o Čarliju, redovno pomaže i u svim drugim seoskom poslovima oko stoke koja se nalazi u štalama.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Miloš i Čarli zajedno učestvuju i na Štraparijadama i tu su do sada, na oduševljenje mnogih osvajali su i brojne nagrada.

konj rina

- Mnogo volim jahanje i sve što ima veze sa konjima. Ljudi su prvo bili iznenadjeni kad bi videli mene na konju, ali posle su se navikli, kaže ovaj hrabri dečak.

Podrška porodice mu je najvažnija, pre svega babe Mirjane i deda Radosava, kao i mame Kristine i tate Milovana.

konj rina

- Sestra Marta ima četiri godine i ona se bavi manekenstvom, a u slobodno vreme i nju podučavam tehnikama jahanja. Tu je i sestra Anđelija koja mi uvek pruža podršku. Ja znam da ću kada porastem biti stočar i ostati ovde, kaže šestogodišnji Miloš Kolarević - mali, a veliki čovek.

Pomoć prijatelja

PRIMER PRAVOG PRIJATELJA Za pomoć oboleloj prijateljici rešio je da se odrekne najdražih stvari

Aktuelno

19:00

16 jun, 2024

Priboj – Da se tek u teškoj situaciji najbolji prijatelji prepoznaju pokazuje i primer koji stiže iz Priboja. Naime, Ani Spajić (36) prošle godine dijagnostifikovan je karcinom limfnim žlezda, a jedina nada za ovu mladu ženu jeste preskupo lečenje u Nemačkoj i potrebno je skupiti čak 300.000 evra. Njen najbolji prijatelj takođe iz Proboja, Nemanja Minić, nije ni mogao a ni želeo da sedi skrštenih ruku i odmah je rešio da koliko je u njegovoj moći pomogne drugarici.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading