Most preko reke Kamenice koji spaja na stotine ljudi biće završen do kraja decembra

17:00

Aktuelno 0

Poplava srušila, ali vredni neimari ga digli iz mrtvih

most
rina

 Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima radovi na rekonstrukciji mosta na reci Kamenici polako se privode kraju. Trenutno se radi betonska kolovozna ploča, nakon čega će se raditi hidroizolacija i asfalt.

- Kao što znate u poplavama koje su bile prošle godine, dva mosta na reci Kamenici su stradala. Jedan upravo završavamo, sa betoniranjem ploče. Želim da se zahvalim radnicima na velikom trudu. Za samo trideset jedan dan ozidati sve stubove, naliti ih i na kraju postaviti ploču je zaista rekord, rekao je za RINU Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac.

On je dodao da će ovaj most do Nove godine biti u funkciji. Ostalo je samo da se ispita statika, kada se beton stegne i da se uradi asfaltni zastor.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Hvala meštanima na strpljenju, izvođačima radova na ovako brzo obavljenom poslu, kao i nadzoru radova. Za sledeću godinu smo najavili da ćemo i drugi most rekonstruisati. Pri kraju smo projektovanja, tako da se nadam da ćemo već čim uđemo u sledeću godinu imati završene projekte i građevinske dozvole, kako bismo taj posao mogli da obavimo”, naglasio je Kovačević.

Na zadovoljstvo meštana ovog kraja, sa završetkom radova na rekonstrukciji mosta na reci Kamenici, ponovo će biti uspostavljen saobraćaj.

reka

Podvodne jake struje i rupe od iskopavanja vrebaju tokom kupanja u rekama, trenutak dovoljan da ishod bude fatalan: Iskusni ronilac apeluje na građane da budu oprezni i vode računa

Aktuelno

12:00

22 jul, 2024

Početkom jula Srbiju je obišla tragična vest da se mladić utopio u reci Drini kod Loznice i to tako što je šetao kroz reku i samo odjednom potonuo. Pretpostavlja se da ga je u dubinu uvukao vir sa kojim nije uspeo da se izbori pošto je bio neplivač. Da su reke izuzetno nepredvive i opasne potvrđuje i iskusni ronilac Bojan Drašković, koji i ovog leta apeluje na sve građane da paze gde se kupaju.

Komentari(0)

Loading