I do 34.000 dinara od države: Počinje prijava za novu pomoć države mladima

Lepote Srbije

18:00

Aktuelno 0

Prijavljivanje mladih za učešće u programu "Moja prva plata" počinje sutra i trajaće do 6. decembra, objavila je Nacionalna služba za zapošljavanje.

novčanik
unsplash

Prema rokovima ovog programa, poslodavci će od 7. do 22. decembra birati kandidate među prijavljenim zainteresovanima na portalu "Moja prva plata", a najkasnije do 29. decembra biće objavljena konačna lista poslodavaca sa brojem izabranih izvršilaca na oglašenim radnim pozicijama.

Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i izabranih kandidata, kojima se uređuju međusobna prava i obaveze, biće obavljeno od 1. do 19. januara sledeće godine, a u tom periodu mora početi i sprovođenje ovog programa.

Ova pomoć države se sprovodi kod poslodavaca u privatnom ili javnom sektoru, a osposobljavanje za rad traje devet meseci.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za vreme obuke mladima sa završenom srednjom školom obezbeđena je mesečna novčana naknada od 28.000 dinara, a onima sa fakultetskim obrazovanjem 34.000 dinara.

(Tanjug)

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading