: Besplatan vrtić za treće dete od nove godine, a to je samo jedna od mera kojim se mladi podstiču da sa porodicama ostanu u Lučanima

10:00

Aktuelno 0

Fantastična vest za roditelje u Dragačevu

vrtić
rina

 Dobra vest stiže za sve roditelje sa teritorije opštine Lučani, jer će od nove godine vrtić za svako treće dete u porodici biti besplatan. To je samo jedna u nizu mera razvoja populacione politike za podsticaj rađanju na teritoriji opštine Lučani.

- Iz opštinskog budžeta se redovno obezbeđuju novčana sredstva za darivanje svake novorođene bebe sa 100 hiljada dinara, isplatu do 300 hiljada dinara za biomedicinski potpomognutu oplodnju bračnim parovima bez dece, novčanu nadoknadu u trajanju od godinu dana za nezaposlene majke novorođenih beba, besplatan prevoz za decu do osmog razreda, besplatnu kuhinju za svako treće i naredno dete školskog uzrasta u porodici rekao je za RINU predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

On je dodao da se takođe stipendiraju đaci generacije, darivaju vukovace laptopovima, đake prvake školskim rančevima i školskim priborom, a realizuje se i darivanje roditelja novorođenih beba sa autosedištima.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Trenutni strateški projekti koje opština Lučani realizuje u cilju stvaranja ambijenta za ostanak mladih i povećanje rađanja nove populacije je primarno opremanje industrijske zone oko 40 hektara, gde se očekuje otvaranje novih proizvodnih pogona i zapošljavanje lokalnog stanovništva, što je preduslov za ostanak i normalan život i rad mladih, zaključio je Dolović.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading