Imala ih je svaka kuća 90-ih, a niko ne zna čemu tačno služe: Evo koliko danas vrede

Lepote Srbije

14:00

Aktuelno 0

Svi smo ih čuvali u malim kutijicama, krišom se igrali sa njima, ali retko ko ih je koristio u svrhu onoga čemu su stvarno namenjene.

viljuške
Printscreen

Male viljuškice sa šarenim plastičnim drškama i dva zupca od nerđajućeg čelika, bile su deo stalne postave u kredencu svake kuće eks Jugoslavije. Deci su naročito bile omiljene, a ako ih danas pitate retko ko će znati da vam kaže čemu su zapravo služile.

Ako pročešljate internet oglase, naći ćete puno objava u kojima ljudi prodaju svoje vintidž viljuškice koje za kolekcionare imaju ne baš tako zanemarljivu vrednost.

Skrolujući kroz oglase, saznali smo da ukoliko imate kompletan set u originalnoj kutijici, možete ga prodati na internetu za otprilike 1.000 dinara.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ali, čemu ove viljuškice tačno služe?

Koktel (ili desertne) viljuškice su male viljuške obično sa dva zupca, koje se koriste za jela koja se služe kao predjela (kao što su voćni kokteli ili kokteli od škampa), kao i za masline i druge sitne grickalice.

viljuške Printscreen
 

A kako ste ih vi koristili?

@lepotesrbijee U blizini Kragujevca, udaljeno na 15 kilometara, nalazi se selo Trešnjevak, u kome po popisu iz 2022. godine ima samo 4 domaćinstava i 5 stanovnika. Ekipa portala Lepote Srbije se uputila u Šumadiju, da vidimo kako oni žive. 🚘 Selo je naziv dobilo po drvetu trešnje, kojim obiluje; a ovde često dolaze tzv. “vikendaši”, iz Kragujevca i cele Srbije, ali i stranci, koji uživaju u netaknutoj prirodi. 🌱🍃 ———— #lepotesrbije #tresnjevak #selo #foryou #fypシ #srbija #fyp ♬ original sound - LepoteSrbije
Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading