Čačak dobija moderni akva kompleks na Zapadnoj Moravi: Raj na otvorenom dodatno će doprineti razvoju turizma u ovom gradu (FOTO)

Lepote Srbije

10:00

Aktuelno 0

Nakon što su Čačani posle decenija čekanja dobili uredjenu Gradsku plažu pored reke Zapadne Morave, sada će takođe na ovoj reci dobiti i akva kompleks na otvorenom sa velikim brojem sadržaja za decu i odrasle, a čiji završetak se očekuje za desetak dana.

akva park
Foto: Rina

U toku su završni radovi na asfaltiranju Ulice 439 koja će voditi do ovog kompleksa, ali će biti od velikog značaja za stanovnike tog dela grada.

-Saobraćajnica je dužine 800 metara i širine četiri i po metra, a postavljena su dva sloja asfalta. Nakon asfaltiranja biće urađene bankine, kao i odbojna, odnosno zaštitna ograda, u dužini od 900 metara, sa leve strane saobraćajnice, pored reke Lupnjače. Ona je veoma značajna radi sigurnosti i pešaka, ali i vozila, koja saobraćaju ovom ulicom – rekao je gradionačelnik Todorović.

Radovi na ovoj saobraćajnici započeti sz na zahtev predstavnika Saveta mesne zajednice Košutnjaka, a sredstva u iznosu od 26 miliona dinara, na zahtev Grada Čačka, obezbedila je Vlada RS, preko preduzeća „Putevi Srbije“.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prema najavi gradonačelnika Todorovića, već na proleće je planiran završetak bedema od Ulice Ilije Garašanina do ovog dela „Košutnjaka“, sa mobilijarima i rasvetom, koji će spajiti Gradsku plažu sa ovim delom grada.

 

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading