Stigle lepe vesti pred početak školske godine: Svakom đaku po 12.000 dinara za kupovinu udžbenika

11:00

Aktuelno 0

Veliko bravo za opštinu Priboj

đaci
rina

U susret novoj školskoj godini, Opština Priboj, kao i prethodnih godina, za đake prvake i njihove roditelje, izdvojiće po 12 hiljada dinara, kao pomoć u nabavci udžbenika, školskog pribora i opreme. Isti iznos, već nekoliko godina, izdvaja se i za mališane iz pobratimske opštine na Kosovu i Metohiji.

Ove godine prvi put u školske klupe na području opštine Priboj sešće 153 prvaka, a u bratskoj opštini Prilužje, najvećoj srpskoj enklavi na centralnom Kosovu i Metohiji, 30 budućih školaraca.

Kao i prethodnih godina, pomoć lokalne samouprave, neće izostati ni za đake pešake, iz udaljenijih pribojskih sela, koji nisu u mogućnosti da koriste javni prevoz. Njima sleduje pomoć od po 10 hiljada dinara.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Opštinsko veće na svom 63. zasedanju u ovom sazivu, utvrdilo je i predlog Odluke o određivanju pravaca pružanja državnih puteva drugog reda, broj 191 i 194,kroz naselja na teritoriji opštine Priboj, kao i predlog Odluke o izradi Izmene Plana generalne regulacije gradskog područja opštine Priboj.

Pribojski većnici prihvatili su i izveštaj Komisije za procenu štete od poplava u periodu maj-jun ove godine, u ukupnom iznosu od 123 miliona i 443 hiljade dinara.Štete na poljoprivrednim kulurama kod 18 domaćinstava su 2.779.000,00 dinara, dok je šteta na putnoj infrastrukturi 120.664.000,00 dinara.

Opštinsko veće Priboja dalo je i saglasnost Centru za socijalni rad, za prijem jednog stručnog radnika, na poslovima planiranja, razvoja i izveštavanja, u okviru pružanja usluga socijalne zaštite i mera porodično pravne - zaštite,a čiji će se rad finansirati iz budžeta Opštine Priboj.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading