OVO SU NAJBOLJI SEZONSKI POSLOVI U SRBIJI Zarade i preko 1000 evra mesečno, ali ćete se oznojiti

12:00

Aktuelno 0

Sezonski poslovi najviše odgovaraju studentima, ali u poslednje vreme poslodavci sve češće traže i one koji nisu studenti, i one koji mogu vezano da rade nekoliko meseci, bez prekida

OVO SU NAJBOLJI SEZONSKI POSLOVI U SRBIJI Zarade i preko 1000 evra mesečno, ali ćete se oznojiti
Printscreen/Youtube

Sada su ponude sezonskih poslova na vrhuncu, a najplaćeniji su poslovi promocije, fizički poslovi selidbe i na građevini, kao i oni u ugostiteljstvu, gde se dnevnice kreću i do 3.500 dinara.

Sezona ovih poslova traje od početka maja do sredine oktobra. Jedan deo čine privremeni poslovi, kao što je branje voća ili ugostiteljski poslovi, a drugi zamena radnika koji su na odmoru.

Najveća ponuda poslova kreće od sredine maja, ali se javlja i periodično u doba velikih manifestacija i festivala, otvaranja letnjih bašti, sezone kupanja na rekama, a zbog sve većeg broja trgovinskih lanaca u Srbiji, sve više ima i povremenih poslova promocije, koji su među bolje plaćenim.

Sezonski poslovi najviše odgovaraju studentima, ali u poslednje vreme poslodavci sve češće traže i one koji nisu studenti, i one koji mogu vezano da rade nekoliko meseci, bez prekida.

– Poslodavci su spremni da plate i veću stopu doprinosa na zaradu, jer se takvim osiguranicima koji nisu na školovanju ili su stariji od 26 godina obračunavaju se pune stope, kao i za sve zaposlene radnike. Za to vreme zadruga ih prijavljuje na obavezno socijalno osiguranje, što podrazumeva i upis penzijskog staža – kažu iz jedne omladinske zadruge.

Najslabije su plaćeni poslovi vozača automobila, radnika u magacinu, redara i obezbeđenja – od 150 do 200 dinara na sat, dok nešto više mogu da zarade operateri i administrativni radnici – od 150-230 dinara na sat.

– Najplaćeniji sezonski poslovi često nisu i najbolji. Dnevnice za najteži fizički rad na gradilištu ili selidbama nosi dnenicu do 2.000-3.000 dinara. Međutim, dešava se da bolji poslodavci plaćaju i veće dnevnice za isti posao od uobičajenog cenovnika. To je slučaj sa “ad-hok” poslovima, kada je u pitanju hitan servis, ili kada su poslodavci zadovoljni uslugom, pa uplate bonus- objašnjavaju.

Iz jedne beogradske zadruge kažu da su najplaćeniji sezonski poslovi branje voća (dnevnica 1.800-2.500 dinara), zatim selidbe (2.000-3.000 dinara po turi), fizički radnici na gradilištu (dnevnnica do 2.500), konobari i šankeri (dnevnica do 2.500), operateri na računaru (satnica do 350 dinara).

maketar

Neobična kolekcija od koje zastaje dah: Slobodan iz Užica godinama skuplja i sklapa makete automobila, da sastavi fiću bilo je potrebno čak 700 dana, ali nije odustao

Aktuelno

20:00

1 maj, 2024

Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

paratriatlonac

Za njega prepreka nema, sve ih uspešno ruši: Lazar je najuspešniji čačanski paratriatlonac, iako ima svega dva posto vida njegova svaka njegova medalja sija najsjajnije

Aktuelno

19:00

1 maj, 2024

Čovekovo zdravlje je pravi dragulj o kome često i ne razmišljamo, a zdrava spoljašnost često počinje iz unutrašnjosti o čemu svedoči i Lazar Filipović, uspešan patriatlonac koji vidi svega dva odsto. On je osoba zdravog duha i za njega ne postoje barijere, svaku prepreku uspešno predje uprkos hendikepu.

Komentari(0)

Loading