ODLIČNA VEST Besplatni udžbenici za osnovce i srednjoškolce, predškolci besplatno u vrtić

Lepote Srbije

10:00

Aktuelno 0

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su večeras odluke kojima se omogućava dodela besplatnih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i besplatne vrtiće za predškolce.

ŠKOLA
Shutterstock

 

U Odluci se navodi da se sredstva za finansiranje udžbenika i udžbeničkih kompleta obezbeđuju u budžetu Grada, a cilj je da svi učenici imaju jednaku dopstunost obrazovanju i vaspitanju.

Odluka treba da doprinese unapređenje uslova za obrazovanje, stvaralaštvo, naučni rad učenika u sistemu osnovnog i srednjeg obrazovanja. Odbornici su, kada je reč o vrtićima, usvojili Odluku o pravima deteta u oblasti finansijske podrške porodici sa decom na teritoriji Grada Beograda.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Odluka podrazumeva pravo na naknadu ukupnih troškova boravka u predškolskoj ustanovi i pravo na naknadu ukupnih troškova odmora i rekreacije dece iz predškolskih ustanova.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je ranije za Tanjug da će od 1. septembra biti besplatni vrtići za svu decu u Beogradu i besplatni udžbenici za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Beograda.

 

Vladika Atanasije

SNAŽNA PORUKA VLADIKE ATANASIJA Veoma je važno je da poslušamo ove reči!

Aktuelno

16:00

4 maj, 2024

Prijepolje – Episkop mileševski Atanasije uputio je, iz manastira Mileševe, vaskršnju poruku svom vernom narodu Mileševske eparhije, ali i svim ljudima dobre volje svuda u svetu. U pastirskoj poruci Episkop Atanasije je, pored ostalog, rekao da smo ušli u najznačajnije dane u godini, praznik Vaskrsenja Hristovoga, u događaj kojim je Hristos započeo naše, čovečansko, vaskrsavanje, u događaj koji preinačuje način života, preobražava svet i istoriju.

Komentari(0)

Loading