BELI KIŠOBRANI I LUDI LETNJI PLES, iz ovog grada POSLATA NAJLEPŠA SLIKA: Bravo deco, ovako se predstavlja mladost Srbije! (FOTO)

Lepote Srbije

17:00

Aktuelno 0

Blizu hiljadu maturanata na dirljiv način obeležilo kraj srednjoškolskog obrazovanja.

BELI KIŠOBRANI I LUDI LETNJI PLES, iz ovog grada POSLATA NAJLEPŠA SLIKA: Bravo deco, ovako se predstavlja mladost Srbije! (FOTO)
Foto: Rina

Već godinama unazad se održavaju maturantski plesovi širom Srbije i ostavljaju prelep utisak, naročito u ova teška vremena za Srbiju. 

Deca u Užicu su pokazala kako se spaja, a ne razdvaja mladost Srbije.

Tradicionalno, plesom na Trgu partizana, užički maturanti pridružili su se manifestaciji “Ples sa Evropom”, čime su obeležili i završetak srednjoškolskog obrazovanja. Generaciji koja broji ukupno 912 maturanata obratila se gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

“Srećni smo što i danas šaljete najlepšu sliku iz našeg grada, ali ujedno i tužni što radost ove godine nije potpuna. Zato, neka ovaj ples bude posvećen i svim mladim ljudima bez kojih smo ostali u dva tragična događaja, sa nadom da se nikada više neće ponoviti. Čestitam vam završetak srednjoškolskog obrazovanja, sa željom, da budete zdravi i uspešni, nastavite školovanje i vratite se u Užice, koje ćete svojim znanjem razvijati, jer vi ste ponos i budućnost ovog grada!”

Grad je i ove godine izdvojio sredstva u iznosu od oko 800 hiljada dinara za nabavku majica i kišobrana za koreografiju koju su maturanti izveli.

Bravo deco!

srpsko srce johanovo

Nemac dobio srce Srbina sa Kosova i krenuo da pronađe njegovu porodicu i pomogne deci: Potresna istinita priča iz krvave 1999. godine biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

Aktuelno

10:00

18 april, 2024

Dramatična istinita i ratna priča sa Kosova i Metohije sada će biti prikazana i na filmksom platnu, i to po događajima opisanim u knjizi Vesellina Dželetovića „Srpsko srce Johanovo”. Ratnih godina Srbin je kidnapovan, a potom bio žrtva trgovine organima jer je usmrćen a njegovo srce prodato je u Nemačku. Nakon operacije, Nemac koji je dobio srpsko srce počeo da sanja neke čudne snove, neke nepoznate predele i ljude i želeo je da sazna ko je taj čovek zahvaljujući kome je živ i čije srce nosi. Dobio je informaciju da se radi o Srbinu sa Kosova i Metohije i on se uputio tamo kako bi pomogao porodici nastradalog čoveka, a čije srce je kucalo u njegovim grudima.

Komentari(0)

Loading