ISTORIJSKI PODVIG, ZAVIJORILA SE TROBOJKA! Srđan Lolić je prvi Srbin koji je postavio našu zastavu na Arktiku, kontinent na koji Srbi mogu da sanjaju da odu (FOTO)

Lepote Srbije

11:00

Aktuelno 0

Krenuvši Draganovim stopama, koji je ostvario istorijski podvig i postao prvi Srbin koji je osvojio Južni pol, Antarktik, i to na skijama, Srđan je odlučio da Srbiju učini ponovo ponosnom i odnese našu zastavu na Severni pol

ISTORIJSKI PODVIG, ZAVIJORILA SE TROBOJKA! Srđan Lolić je prvi Srbin koji je postavio našu zastavu na Arktiku, kontinent na koji Srbi mogu da sanjaju da odu (FOTO)
Printscreen/Instagram

Dragan Jovović je ostvario istorijski podvig i postao prvi Srbin koji je osvojio Južni pol, Antarktik, i to na skijama. Sada je to, samo na Arktiku, Severnom polu, uradio Srđan Lolić iz Beograda koji je postavio srpsku trobojku na ovom kontinentu.

Uputio se na neverovatno putovanje na Severni pol i imao je tu čast da kao prvi Srbin poseti "ničiju zemlju".

Krenuvši Draganovim stopama, Srđan je odlučio da Srbiju učini ponovo ponosnom i odnese našu zastavu na Severni pol, kontinent na koji Srbi mogu da sanjaju da odu.

 

 

Pohod na polove počeo još 2012. godine

Četvorica hrabrih alpinista, Srbin iz Kragujevca, Dragan Jovović i tri Rusa, Vladimir Pankratenko, Aleks Abramov i Dimitri Koznikov koji su krenuli 01.01.2012. godine u pohod osvajanja Južnog pola, odnosno Antarktika skijama u ovoj nameri su uspeli.

Pročitajte šta je svojevremeno Dragan napisao u svom dnevniku tokom pohoda na Antarktik:

- Antarktik - stigli smo u 21.30 po srpskom vremenu. Danas je proteklo sve kako je i bilo planirano. Bez ikakvih problema. Ovde ćemo biti duže vreme. Signal je dosta loš, nadam se da će se popraviti, da barem sutra pošaljem jedan opširan izveštaj. Sve vas puno pozdravljam i zahvaljujem na podršci koju ste mi pružili - napisao je on.

(Blic)

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Despotovica

STREPELI OD POPLAVA U ovom gradu se uređuje korito reke i staze za šetnju

Aktuelno

16:00

16 maj, 2024

Gornji Milanovac - Reka Despotovica koja protiče kroz Gornji Milanovac u prošlosti je stanovnicima zadavala velike probleme, naročito usled priliva bujičnih voda sa Rudnika kada je neretko dolazilo do njenog izlivanja. Ružne slike poplava iz ovog dela Srbije konačno će postati prošlost jer je u planu potpuno uređenje rećnog korita, izgradnja dva brane na ulazu u Gornji Milanovac koje će maksimano smanjiti svaki rizik od poplava u budućnosti.

Malina

ZA BERBU CRVENOG ZLATA Oglasi za dnevnice od 4.000 dinara, smeštaj i hrana obezbeđeni! (FOTO)

Aktuelno

20:00

15 maj, 2024

Ivanjica - Iako se o otkupnoj ceni ali i rodu crvenog zlata u Srbiji još uvek polemiše, malinari ivanjičkog kraja su bez obzira na sve teškoće, već počeli da traže radnike. Oglasi za beračima već su preplavili društvene mreže i lokalne portale. Pronaći adekvatnu radnu snagu već godinama unazad nije nimalo lako, iako za nepunih mesec dana rada mogu dobro da zarade.

Komentari(0)

Loading