VAŽNA INFORMACIJA ZA SVE RODITELJE Evo kada počinje upis mališana u predškolske ustanove

Lepote Srbije

18:00

Aktuelno 0

Roditelji će moći da prijave svoju decu na konkurs isključivo putem portala e-Uprave.

VAŽNA INFORMACIJA ZA SVE RODITELJE Evo kada počinje upis mališana u predškolske ustanove
Shutterstock

 

Konkurs za upis dece u predškolske ustanove čiji je osnivač Grad Beograd počeće 10. aprila i trajaće do 12. maja, saopštio je danas gradski Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu. Roditelji će moći da prijave svoju decu na konkurs isključivo putem portala e-Uprave.

- Ovogodišnji konkurs raspisujemo za preko 14.000 beogradskih mališana u 318 beogradskih vrtića. Deca iz 17 gradskih opština upisaće se u državne predškolske ustanove ovog proleća - najavio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, Nenad Radić.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kako je preneo Beoinfo, uputstvo za elektronsko prijavljivanje na konkurs može se pronaći na sajtu portala eUprava.

Predškolske ustanove pribavljaju ostalu potrebnu dokumentaciju po službenoj dužnosti, te donošenje iste u pisanoj formi u predškolsku ustanovu nije potrebno. Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite i slično biće omogućeno elektronsko konkurisanje, ali svu dodatnu dokumentaciju koja potvrđuje pripadnost nekoj od navedenih kategorija treba dostaviti na mejl adresu željene predškolske ustanove.

Dinamika ovogodišnjeg konkursa odvijaće se prema sledećem rasporedu: Preliminarne liste upisane dece biće istaknute 5. juna, roditelji čija deca ne budu primljena po konkursu ili ne budu zadovoljni odlukom upisne komisije o tome gde im je dete raspoređeno mogu da predaju žalbe od 5. do 14. juna, dok će Upisne komisije razmatraće žalbe roditelja od 15. do 23. juna, navodi Beoinfo.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

 

Komentari(0)

Loading