OBRATITE PAŽNJU, SPREMAJU SE OŠTRE KAZNE Srbi su navikli ovo da rade, a uskoro bi mogli da plate MILION DINARA ako ih uhvate

Lepote Srbije

16:00

Aktuelno 0

Sprema se velika promena.

OBRATITE PAŽNJU, SPREMAJU SE OŠTRE KAZNE Srbi su navikli ovo da rade, a uskoro bi mogli da plate MILION DINARA ako ih uhvate
Shutterstock

 

Ministarka zdravlja Danica Grujičić zalaže se za apsolutnu zabranu pušenja u zatvorenom prostoru i od nadležnih očekuje da kazne za vlasnike kafana i ostalih lokala budu drastične.

- Važna je kaznena politika, koja mora da bude dobro sprovođena, odnosno inspekcije moraju ići u kontrolu. Jer ako naplatite 5.000 dinara nekome kome je puna kafana, a sve zadimljeno, onda nećemo ništa uraditi. Ali ako treba da plati kaznu od milion dinara, onda će dobro da se zamisli - istakla je  ministarka zdravlja, koja se, kako je rekla, zalaže za potpunu zabranu pušenja u zatvorenom.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Sutra bih uvela potpunu zabranu pušenja u zatvorenom prostoru. Zakon je završen, sada ide na zakonodavstvo da se uskladi sa ostalim zakonima i da se vidi da li neke članove treba menjati - istakla je ministarka i napomenula da  zabrana pušenja u svim zatvorenim prostorima ne zavisi samo od nje.

- Svaki zakon ide na uvid svim ministarstvima i nekad neko ima nekakvu primedbu, a nekad ne. Mislim da zaista više ne treba kao zemlja i kao narod da se brukamo zbog pušenja u zatvorenom prostoru jer, zaboga, to je sad neko veliko zadovoljstvo koga ne možemo da se odreknemo. Nema nikakvih problema, tu je ćebe, grejalica, a bašte su leti otvorene svuda, pa neka puše do mile volje ako hoće. A da ne govorim da treba misliti na karcinom pluća koji je u Srbiji u porastu, jer je dokazano da 95 odsto obolelih od tog tumora čine pušači ili oni koji su bili dugogodišnji pušači - zaključila je Grujičićeva, dodajući da elektronske cigarete nisu ništa manje opasne od običnih i da bi njihov uvoz zabranila „koliko sutra“.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

srpsko srce johanovo

Nemac dobio srce Srbina sa Kosova i krenuo da pronađe njegovu porodicu i pomogne deci: Potresna istinita priča iz krvave 1999. godine biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

Aktuelno

10:00

18 april, 2024

Dramatična istinita i ratna priča sa Kosova i Metohije sada će biti prikazana i na filmksom platnu, i to po događajima opisanim u knjizi Vesellina Dželetovića „Srpsko srce Johanovo”. Ratnih godina Srbin je kidnapovan, a potom bio žrtva trgovine organima jer je usmrćen a njegovo srce prodato je u Nemačku. Nakon operacije, Nemac koji je dobio srpsko srce počeo da sanja neke čudne snove, neke nepoznate predele i ljude i želeo je da sazna ko je taj čovek zahvaljujući kome je živ i čije srce nosi. Dobio je informaciju da se radi o Srbinu sa Kosova i Metohije i on se uputio tamo kako bi pomogao porodici nastradalog čoveka, a čije srce je kucalo u njegovim grudima.

Komentari(0)

Loading