Upoznajte Lazara koji svojim intelektom i talentima RUŠI GRANICE Daunovog sindroma: On je pesnik, plivač i profesionalni kuvar..

19:00

Aktuelno 0

Osobe rođene sa Daunovim sindromom imaju promenu na 21. paru hromozoma, gde umesto dva imaju tri hromozoma. Jedan od njih je Lazar Sretenović iz Pančeva, profesionalni kuvar, plivač i pesnik, ali pre svega veliki entuzijasta i boem.

Upoznajte Lazara koji svojim intelektom i talentima RUŠI GRANICE Daunovog sindroma: On je pesnik, plivač i profesionalni kuvar..
Printscreen/TV Prva

Upoznajte Lazu koji nije samo osoba koja boluje od Daunovog sindroma. On svojim intelektom, talentima i dobrotom ruši granice svoje bolesti. Lazar je, kao i njegovi drugari, član udruženja "Na pola puta", koje je ekipa "150 minura" nedavno posetila i mnogo toga naučila.

Lazar je u Udruženju angažovan za pravljenje raznoraznih ukrasa za dom i u tome uživa.

Potiče iz porodice, čija se majka tokom trudnoće redovno kontrolisala i nije bilo naznaka o bolestima. Ipak, nakon porođaja, roditelji su obavešteni da dete ima Daunov sindrom.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U bolnici im je preporučeno da dete predaju u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj u Beogradu, jer će, kako su naveli, "sa njim imati samo probleme". Međutim, roditelji su bez razmišljanja svoje dete odveli kući i tada su počeli da uživaju u porodičnim trenucima, ali i da se bore.

Lazar je odrastao u kvalitetnu mladu osobu, koja je pohađala redovnu osnovnu i srednju stručnu školu, uz svakodnevni rad sa defektologom i logopedom.

Mladić je uvek bio prihvaćen od društva, pogovoto od sveta sporta gde je Lazar postigao velike uspehe i nadmašio sva očekivanja...

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici. Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

brana

Prva zelena brana u Srbiji, visoka 68 metara: Istorijski dan za Zapadnu Srbiju, reka Rzav potekla kroz tunelske cevi

Aktuelno

12:00

29 mart, 2024

Prelomni trenutak u izgradnji brane „Arilje - profil Svračkovo”, koja će biti rezervoar čiste, pijaće vode za oko pola miliona žitelja zapadne Srbije dogodio se juče kada je Rzav potekao kroz tunelske cevi, što je omogućilo početak gradnje predbrane i zemljane brane koja će formirati jezero pijaće vode, ukupne zapremine 28 miliona kubnih metara.

Besplatan vrtić Dragačevo

VIŠE NOVCA U NOVČANIKU Besplatan vrtić i udžbenici za svako treće dete!

Aktuelno

18:00

28 mart, 2024

Lučani - Dragačevski kraj poznat je po tome da redovno sprovodi populacine mere kako bi se povećao prirodni priraštaj. Sada je potpisan ugovor sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2024. godini.

Komentari(0)

Loading