INVAZIJA VISIBABA U SRBIJI Nakon Niša u Čačku prvi vesnici proleća procvetali u čitavom jednom naselju, ova pojava sa sobom donela i veliki problem

Lepote Srbije

18:00

Aktuelno 0

Priroda se načisto zbunila

INVAZIJA VISIBABA U SRBIJI  Nakon Niša u Čačku prvi vesnici proleća procvetali u čitavom jednom naselju, ova pojava sa sobom donela i veliki problem
Rina

Visoke temperature prethodnih dana na ulice su izmamile veliki broj šetača, ali na sunce su nakon Niša "izašle" visibabe i u Čačku. Stanovnike naselja Atenica ovog jutra probudio je neobičan rascvetani prozor, kao da je proleće, a ne kalendarski zima i to u punom jeku.

"Navikli smo da ih viđamo u martu mesecu kada nagoveštavaju proleće, međutim ovo nas je sada ostavilo u čudu. Da usred januara, kada očekujemo pahulje snega, visibabe porastu iz zemlje, i to ne samo u mom dvorištu već u čitavoj Atenici, ima ih u uzobilju. Zbog ovih prolećnih temperatura verovatno se i priroda zbunila", rekla je za RINU Ana Biočanin iz Čačka.

Rina
 

Ovi prvi vesnici proleća obradovali su Čačane, ali ipak sa sobom su doneli i jedan problem svim ljudima koji muku muče sa alergijama.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Samo je decembar mesec vreme kada mogu da odmaram od alergija. Ali, evo sada i u jeku zime su temperature prolećne pa su se svi simptomi alergije pojavili znatno ranije", dodala je Ana.

Rina
 

Ova višegodišnja zeljasta biljka, pojavi se najčešće krajem februara i početkom marta, ove godine je znatno poranila.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading