RAČUN ZA STRUJU VAM MOŽE BITI MNOGO NIŽI Popusti idu i do 30 odsto, a evo šta je potrebno da uradite

Lepote Srbije

19:00

Aktuelno 0

Popust je na računu iskazan u okviru stavke 6, kao popust za racionalnu potrošnju električne energije, saopštilo je resorno ministarstvo.

struja
pixabay

 

Ministarka rudarstva i energetike, Dubravka Ðedović, pozvala je građane da obrate pažnju na svoje oktobarske račune i popuste koje mogu da dobiju za uštede u potrošnji električne energije, koji su od 15 do 30 odsto.

- Domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto, u poređenju sa istim mesecom prošle godine, ostvaruju pravo na popust od 15 odsto. Za uštedu električne energije za 20 do 30 odsto, umanjenje će iznositi 20 odsto, a za uštedu veću od 30 odsto, obračunavaće se 30 odsto popusta - podseća Ðedovićeva.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Popust je na računu iskazan u okviru stavke 6, kao popust za racionalnu potrošnju električne energije, saopštilo je resorno ministarstvo.

Obračunava se na osnovu Zaključka Vlade Srbije od 16. septembra, kojim se preporučuje Elektroprivredi Srbije da domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije - odobri popust u periodu od 1. oktobra do 31. marta 2023. godine.

BONUS VIDEO:

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

 

srpsko srce johanovo

Nemac dobio srce Srbina sa Kosova i krenuo da pronađe njegovu porodicu i pomogne deci: Potresna istinita priča iz krvave 1999. godine biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

Aktuelno

10:00

18 april, 2024

Dramatična istinita i ratna priča sa Kosova i Metohije sada će biti prikazana i na filmksom platnu, i to po događajima opisanim u knjizi Vesellina Dželetovića „Srpsko srce Johanovo”. Ratnih godina Srbin je kidnapovan, a potom bio žrtva trgovine organima jer je usmrćen a njegovo srce prodato je u Nemačku. Nakon operacije, Nemac koji je dobio srpsko srce počeo da sanja neke čudne snove, neke nepoznate predele i ljude i želeo je da sazna ko je taj čovek zahvaljujući kome je živ i čije srce nosi. Dobio je informaciju da se radi o Srbinu sa Kosova i Metohije i on se uputio tamo kako bi pomogao porodici nastradalog čoveka, a čije srce je kucalo u njegovim grudima.

Komentari(0)

Loading