ZA SRBIJU NEMA SVETSKE KRIZE? Braća Tarabići predskazali sledeći ishod rata (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

19:05

Aktuelno 0

Na čuvenoj planini proroka kažu da ratne zime neće biti, a šta kažu Čačani?

ZA SRBIJU NEMA SVETSKE KRIZE? Braća Tarabići predskazali sledeći ishod rata (FOTO/VIDEO)
Shutterstock

I dok se na teritoriji Rusije mobilišu civili i čitav svet strahuje, meštani srpskog sela Kremna na obroncima Tare mirno spavaju. Na čuvenoj planini proroka kažu da ratne zime neće biti, jer su Tarabići u svojim knjigama davno predskazali ishod ove svetske krize.

ZA SRBIJU NEMA SVETSKE KRIZE? Braća Tarabići predskazali sledeći ishod rata (FOTO/VIDEO) Shutterstock
 

- Kod nas, u Srbiji, ratova neće biti, postoji mogućnost da ratuju druge zemlje preko nas. Tarabići su rekli da će biti plamena u Ukrajini ja do tada nisam ni znao da ona postoji, pa se u knjizi nastavlja da će se vatra proširiti na više delova,a kao što vidimo došlo je to vreme gde će narod biti nezadovoljan izaćiće na ulice i zavladaće boleština, a to je kuga. Nema tu mnogo priče, zapisano je pre više od 200 godina da Rusija postaje najveća svetska sila - kazao je Obrad Mirković iz Kremana, sela proroka.

ZA SRBIJU NEMA SVETSKE KRIZE? Braća Tarabići predskazali sledeći ishod rata (FOTO/VIDEO) FOTO:RINA
 

Ipak njihovo mišljenje ne dele građani Požege i Čačka, koji i te kako strahuju od razvoja ratne situacije u Rusiji i Ukrajini. Najviše se plaše atomskog udara.

- Mislio sam da ova kriza neće trajati dugo, sada se već plašim da ne bude još gore. Ako aktiviraju i bace atomsku bombu bićemo svi sravnjeni sa zemljom. Bojimo se mogućeg smaka sveta, čim prete najjačim oružjem. Ovo je propast. Ako Rusija ne obustavi vojne operacije nad Ukrajinom, odosmo u propast i mi i ceo svet. Nato podržava one koji su krivi, mislim na Ukrajince - kazao Slobodan Vasilijević iz sela Ljubić kod Čačka. Slično mišljenje dele građani Požege, naročito stariji koji su ratno stanje već prošli.

ZA SRBIJU NEMA SVETSKE KRIZE? Braća Tarabići predskazali sledeći ishod rata (FOTO/VIDEO) FOTO:RINA
 

"Na svojoj koži smo već dobro osetili kako izgleda kad strahujete za svoj i živote svojih najmilijih. Da li će biti mobilisani i poslati u rat. Bilo ne ponovilo se. Svaki dan slušamo vesti i sve se nadamo da će se konačno ljudi urazumiti i prestati sa ovim krvoprolićem i stradanjem", kažu u Požegi.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

sjenica

Pojavio se tračak nade za boljim životom, Đurići sa Peštera nisu sami: Nakon tragedije koja ih je zadesila stižu dobre vesti, praznike dočekuju u novom domu

Aktuelno

17:00

8 decembar, 2023

Nigde nije zima tako hladna kao u "srpskom Sibiru", to najbolje zna porodica Marka Djurića iz sela Krajinoviće sa Pešteri, koja je za tren oka ostala bez krova nad glavom u vatrenoj stihiji koji im je progutala čitav dom. Danas, oni vreme provode sakupljajući ostatke kuće sa zgarišta koju su godinama gradili, radeći najteže poslove.

Komentari(0)

Loading