DANAS JE DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM Obeležava se šetnjom "Besmrtnog puka" u Beogradu i drugim našim gradovima

11:00 >> 10:58

Aktuelno 0

Danas se obeležava Dan pobede nad fašizmom

DANAS JE DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM Obeležava se šetnjom "Besmrtnog puka" u Beogradu i drugim našim gradovima
Alo!

Na glavnom postamentu u okviru Groblja oslobodilaca Beograda gradski čelnici položiće vence povodom obeležavanja državnog praznika, 9. maja – Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Tokom održavanja marša „Besmrtni puk“, danas od 10.00 do 11.00, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. Privremeno će biti zatvorena Ruzveltova ulica, pri čemu će vozila sa linija javnog prevoza čekati duž trasa, do završetka marša.

Dan pobede nad fašizmom slavi se 9. maja u znak sećanja na dan kada je 1945. nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu.

Pored šetnje u Beogradu, „Besmrtni puk“ će biti organizovan i u Zaječaru i Kikindi.

 Avioni 98. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije,danas će od 12.00 do 13.00 nadletati područje Užica, Požege, Čačka, Kragujevca, Jagodine, Ćuprije, Paraćina, Kruševca, Trstenika i Kraljeva.

Takođe, Dan Evrope, 9. maj, ustanovljen je kao dan sećanja na deklaraciju francuskog ministra spoljnih poslova Roberta Šumana iz 1950. godine, koja se smatra prvim zvaničnim korakom u nastanku EU.

 

 

Komentari(0)

Loading