BRZI VOZOVI SRBIJE DOBILI IME "SOKO" Logo čini stilizovana glava ptice u bojama srpske zastave i ćirilični natpis (VIDEO)

Lepote Srbije

21:30

Aktuelno 0

Brzi vozovi Srbije saobraćaće pod nazivom „Soko“, odlučio je žiri konkursa „Pusti inspiraciju da te vozi“, koji je među 3.500 pristiglih radova nagradio dizajnera Andriju Arsić, autora imena i logoa.

BRZI VOZOVI SRBIJE DOBILI IME "SOKO" Logo čini stilizovana glava ptice u bojama srpske zastave i ćirilični natpis (VIDEO)
Printscreen

Odluka je saopštena na svečanosti u Istorijskom muzeju Srbije.

Logo čini stilizovana glava sokola u bojama srpske zastave i ćirilični natpis „Soko“ ispod nje.

„Uveren sam da danas postavljamo nove digitalne standarde za ovaj vid saobraćaja koji će nas integrisati u Evropu“, izjavio je na svečanosti ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Tomislav Momirović.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Dizajner Andrija Arsić je za najbolji predlog, osim priznanja, dobio i nagradu od milion dinara, a rešenje za novi logo mu se, kako je rekao za Tanjug, samo nametnulo.

„Početna ideja mi je bila da nađem nešto što je brzo, s obzirom da su ovo brzi vozovi. Najbrže što šam mogao da nađem da živi kod nas je sivi soko. To je bilo malo komplikovano, pa smo skratili na ‘Soko’, tako da ovim rešenjem sam pokrio tri stvari: brzina, boje loga u zastavi Srbije i da rešenje ne odstupa mnogo od loga Srbija voza, kako bi to bila jedna celina“, rekao je Arsić.

 

Brzi voz koji je Srbija kupila od švajcarske kompanije „Štadler“ ima dve palube sa ukupno 316 sedišta i opremljen je barom i internetom. Karta u jednom pravcu koštaće 1.000 dinara, dok će cena povratne karte biti 1.600 dinara.

Direktan intersiti voz od Beograda do Novog Sada putovaće 36 minuta dok će onaj koji staje u nekoliko usputnih stanica tu razdaljinu prelaziti za oko 50 minuta.

Izvor: srbijavesti

Besplatan vrtić Dragačevo

VIŠE NOVCA U NOVČANIKU Besplatan vrtić i udžbenici za svako treće dete!

Aktuelno

18:00

28 mart, 2024

Lučani - Dragačevski kraj poznat je po tome da redovno sprovodi populacine mere kako bi se povećao prirodni priraštaj. Sada je potpisan ugovor sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2024. godini.

ilustracije

Vratila se iz Amerike u Srbiju i čitavom svetu objasnila neke stvari: Maja iz Čačka ilustruje naše narodne poslovice, stranci su oduševljeni

Aktuelno

11:00

28 mart, 2024

Samo u Srbiji možete čuti da je neko pustio mozak na ispašu, da tele blene u šarena vrata i da se stolica mora zagrejati. Značenje ovih narodnih bisera razumeju samo ljudi sa ovog podneblja, ali Maja Stojanović iz Čačka svoj dar za umetnost i crtanje usmerila je upravo na ove neobične poslovice, pa ja za njih sada čuo ceo svet.

Komentari(0)

Loading