SAMO UZ OVU CAKU BAŠTOVANA PARADAJZ ĆE VAM RAĐATI SVE DO KASNE JESENI: A plod će biti veći, sočniji i MNOGO UKUSNIJI
Sve više ljudi se odlučuje da ga gaji kod kuće, jer je ukus ovog domaćeg voća nezamenljiv! Oni koje žive u stanu, mogu da ga posade u velike saksije, a uz sledeće savete baštovana - plod će biti fenomenalan.

Paradajz nam je jedna od omiljenih namirnica tokom toplih letnjih dana, a ukoliko ga gajite kod kuće, obavezno poslušajte sledeći savet iskusnog baštovana!
Najbolji saveti baštovana
Naime, smatraju da orezivanje paradajza nije neophodno osim ako ne uzgajate žbunaste sorte, ali je preporučljivio, jer ćete tako omogućiti da rađa plodove tokom cele godine. A oni će biti krupniji, ukusniji i sočniji. Međutim, mnogi ne znaju kako se to radi.
Možda vas zanima:

ZAŠTO PARADAJZ PUCA I PRE BRANJA I 6 NAČINA DA TO SPREČITE: Savet iskustnih baštovana
Čim se paradajz "raspukne" dok je još na stabljici - to znači samo jedno: ubrzano propadanje

ZAŠTO PARADAJZ PUCA I PRE BRANJA I 6 NAČINA DA TO SPREČITE: Savet iskustnih baštovana
Čim se paradajz "raspukne" dok je još na stabljici - to znači samo jedno: ubrzano propadanje
Možda vas zanima:

ZAŠTO PARADAJZ PUCA I PRE BRANJA I 6 NAČINA DA TO SPREČITE: Savet iskustnih baštovana
Čim se paradajz "raspukne" dok je još na stabljici - to znači samo jedno: ubrzano propadanje

ZAŠTO PARADAJZ PUCA I PRE BRANJA I 6 NAČINA DA TO SPREČITE: Savet iskustnih baštovana
Čim se paradajz "raspukne" dok je još na stabljici - to znači samo jedno: ubrzano propadanje
Možda vas zanima:

ZAŠTO PARADAJZ PUCA I PRE BRANJA I 6 NAČINA DA TO SPREČITE: Savet iskustnih baštovana
Čim se paradajz "raspukne" dok je još na stabljici - to znači samo jedno: ubrzano propadanje

ZAŠTO PARADAJZ PUCA I PRE BRANJA I 6 NAČINA DA TO SPREČITE: Savet iskustnih baštovana
Čim se paradajz "raspukne" dok je još na stabljici - to znači samo jedno: ubrzano propadanje
- Ovo je moj paradajz, svesna sam da moram da ga orezujem, ali ne znam odakle da počnem. Koje delove da odsečem, a šta da ostavim. Prvi put uzgajam ovo povrće i potrebna mi je pomoć - napisala je Klara Lamb na svom profilu na Instagramu.
Kako se orezuje?
Dobila je vrlo jednostavnu, a efekasnu smernicu od iskusnog stručnjala za baštovanstvo Džejn Tarner.
- Ako želite da orežete svoj paradajz, najbolje je da uklonite male stabljike koje se pojavljuju između glavnih i bočnih grana. Prošle godine sam prvi put primenila taj trik i imala mnogo bolji prinos i ukusnije plodove - objasnila je.
I dodao na koji način da ukloni te grančice.
- Najbolji način je da uklonite, odnosno orežete višak grana koje se pojavljuju iz glavnog stabla. Na taj način se se povećava njegova snaga. Orezivanje pomaže i bržem sazrevanju paradajza, ali ćete imati i više prostora za sadnju.
Takođe, istakao je još jednu vrlo bitnu stvar.
- Uklonite izdanke koji izbijaju između grana. To su mladi izdanci koji crpe snagu i hranu od glavnog stabla, pa ukoliko ostavite ove zaperke verovatno ćete imati manje plodova - glasio je još jedan od mnogobrojnih komentara na društvenim mrežama.

Povlače se stare novčanice od 50 evra: Morate da ih zamenite, inače vam više ne vrede
Modernizacija evropskog platnog sistema nastavlja se u cilju sigurnije i pouzdanije ekonomije.

7 vrsta domaćeg đubriva za paradajz koji se gaji u saksiji: Rađaće bolje nego u bašti, pravi ukras svakog balkona
Ako želite da gajite paradajz u saksijama na terasi, evo čime treba da ga zalivate

Oko paradajza pospite malo ovog praha, rađaće duplo više, dok će plodovi biti veći i mesnatiji bez trunke hemije: A uz to tera štetočine i puževe
Da li ste znali koje sve korisne sastojke sadrži pepeo i zašto je toliko dobar za baštu, posebno za paradajz?

Danas je Mali Vaskrs! Evo kako se obeležava u Srbiji
Danas se završava Svetla sedmica, ili kako se u narodu zove Bela ili Tomina, a današnji dan poznat je kao Mali Vaskrs.

Miriše čarobno, opušta nerve i – tera komarce: Ovaj cvet će od vašeg doma napraviti najlepši vrt, a sadi se u aprilu
Proleće je vreme kada priroda buja, a bašte i terase postaju pravo platno za šarenilo boja i mirisa.
Komentari(0)