Vaskršnja jaja u savršenim bojama: Kako da obojite UZ POMOĆ LIMUNTUSA i dobijete postojane, sjajne nijanse

Teodora Tojagić

15:00

Aktuelno 0

Bojenje uskršnjih jaja je tradicija koja je neizostavni deo prazničnog ugođaja.

jaja
Shutterstock

Ovaj put, želimo vam pokazati jednostavan, ali efikasan način kako da svoja jaja obojite u prelepe, postojane i sjajne nijanse koristeći limuntus – tajni sastojak koji će učiniti boje još intenzivnijim i dugotrajnijim.

Sastojci:

10 belih jaja
1 puna kašika limuntusa
Boja za jaja po želji
1 kašika jestivog ulja
1,5 l vode 
200 ml vode za boju

Priprema:

Jaja skuvajte, pazeći da ostavite dovoljno prostora između jaja. Dodajte oko 1,5 litra vode i kašiku limuntusa. Kuvajte 10 minuta od trenutka kada voda počne da vri. Nakon toga, izvadite jaja iz vode i ostavite ih da se ohlade.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pripremite boje za jaja prema uputstvima sa kesice. Dodajte 200-250 ml vode za boje, zavisno od uputstva na pakovanju. 

Jaja koja ste prethodno skuvali sa limuntusom sada uronite u pripremljenu boju. Možete preliti boju direktno preko jaja, držeći ih u boji dok ne postignete željenu nijansu. Igrajte se s različitim vremenskim intervalima da biste dobili savršeno intenzivne boje.

Kada su jaja obojena i potpuno suva, premažite ih kašikom jestivog ulja.

Detaljnije o načinu pripreme na videu Kulinarus.

Čajetina

Sve više dece se rađa u Čajetini - danas otvoren drugi vrtić ali uskoro će biti potreban i treći: Novih 100 mesta za mališane na Zlatiboru, sjajna vest za roditelje

Aktuelno

19:00

2 decembar, 2025

Na teritoriji opštine Čajetina iz godine u godinu sve je više dece, tako da su i potrebe za vrtiće porasle. Sada je za sve roditelje i mališane stogla sjajna vest jer je na Zlatiboru otvoren novi, moderno opremljen objekat vrtića „Narcis" koji će značajno unaprediti uslove boravka i ranog obrazovanja dece u opštini Čajetina.

Moravski lisnik

Biće u obliku velikog lista, a u njemu pravi raj: Grad Čačak na obali reke dobija novi park jedinstven u Srbiji - ovako će da izgleda Moravski lisnik

Aktuelno

16:00

2 decembar, 2025

Grad Čačak dobija još jednu uređenu zelenu površinu, jer je u planu da se na prostoru između Zapadne Morave i odbrambenog bedema, od Sportskog centra “Mladost“ do vodozahvata u Beljini, izgradi novi gradski park površine 56,18 hektara. Reč je o projektu “Moravski lisnik“, za koji je JP “Gradac“ izradilo urbanistički projekat.

Osečina

Sve što je bajato to mi prija - ustajala čorba i trule voćke su na meniju: Milutin iz Osečine svetski fenomen, čovek preko 30 godina jede samo pokvarenu hranu i oseća se kao mladić

Aktuelno

21:00

1 decembar, 2025

Dok neko svoj jelovnik ne može zamisliti bez mesa, drugi svoju ishranu baziraju na voću i povrću. Međutim, kad je izbor hrane u pitanju Milutin iz Osečine je svetski fenomen. Naime, ovaj čovek više od trideset godina nije probao svežu hranu, njegov organizam traži bajat hleb, pokvaren pasulj ili ustajalu čorbu, dok su mu za dezert glavna poslastica trule voćke.

Stefanovići

Četiri generacije i 11 članova porodice Stefanović živi pod jednim krovom: Sve stekli poštenim radom a deda kaže - jedini san nam je kilometar ipo asfaltnog puta

Aktuelno

20:00

1 decembar, 2025

Na padinama prelepe, ali surove planine Golije smestilo se selo Šarenik u kojem se i dalje živi kao što se živelo nekad. Vredno i pošteno se radi, zarađuje za život sa svojih deset prstiju. Život u zajednici gore nije retkost kao u gradskim sredinama, a najbolji primer za to jeste porodica Stefanović u kojoj pod jednim krovom živi čak 11 članova.

Komentari(0)

Loading