Počeo je uskršnji post, a oni koji poste brojne recepte mogu da prilagode novoj ishrani

Sastojci:
12 listova posnih lazanja
1 crvena paprika (iseckana)
1 crni luk (iseckan)
2 šargarepe (rendane)
300 g paradajza (iseckanog ili pelata)
100 g pasulja (kuvanog ili iz konzerve)
2-3 čena belog luka (sitno iseckana)
200 ml paradajz soka ili pasiranog paradajza
2 kašike maslinovog ulja
So, biber, suvi začin, origano, bosiljak (po ukusu)
200 g posnog sira (po želji, može biti tofu, biljni sir)
2 kašike brašna (za sos)
500 ml vode ili biljnog mleka (za bešamel sos)
Kako se prave:
Možda vas zanima:

Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.

Lepinja sa sve: Zašto se ova leskovačka poslastica jede isključivo u sitne noćne sate?
Saznajte zanimljive detalje o omiljenom specijalitetu Leskovca, čija popularnost raste u kasnim noćnim satima
Možda vas zanima:

Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.

Lepinja sa sve: Zašto se ova leskovačka poslastica jede isključivo u sitne noćne sate?
Saznajte zanimljive detalje o omiljenom specijalitetu Leskovca, čija popularnost raste u kasnim noćnim satima
Možda vas zanima:

Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.

Lepinja sa sve: Zašto se ova leskovačka poslastica jede isključivo u sitne noćne sate?
Saznajte zanimljive detalje o omiljenom specijalitetu Leskovca, čija popularnost raste u kasnim noćnim satima
Posne lazanje su savršen izbor za sve koji žele uživati u ovom popularnom jelu, ali bez mesa i mlečnih proizvoda. Ovaj recept koristi povrće i biljne alternative za bogatstvo ukusa, dok će vas slojevi lazanja sa bogatim paradajz sosom i povrćem oduševiti. Idealne su za posne dane, slave ili jednostavno kao zdrav obrok. Ove lazanje su odlične i kao obrok koji možete pripremiti unapred, a zatim samo zagrejati.

PRAVOSLAVI SLAVE VELIKO SVETITELJA Ovo je stari srpski običaj na Svetog Kalinika koji se održao do danas
Sveti mučenik Kalinik je svetitelj iz Kilikije, koji je od detinjstva vaspitavan u duhu hrišćanstva

Svi koji su u nevolji izgovaraju OVE REČI: Stari srpski običaj na Svetog Kalinika koji se održao do danas
Srpska pravoslavna crkva 11. avgusta po gregorijanskom kalendaru, odnosno 29. jula po julijanskom, slavi Svetog Kalinika Kilikijskog

Sutra su sveti apostoli Prohor, Nikanor, Timon i Parmen: Trebalo bi izgovoriti ove reči za oprost grehova
Srpska pravoslavna crkva sutra slavi svete apostole Prohora, Nikanora, Timona i Parmena.

BILJKA ZVANA SRCE: Ovako se gaji omiljena saksijska lepotica!
Dovoljno će biti da joj obezbedite tri osnovna uslova i uzvratiće vam raskošnim sjajnim listovima i brojnim srcolikim cvetovima

Svaka srpska kuća treba da ima ovu biljku: Privlači mir i blagostanje
Hoja, poznata kao Isusova suza, simbol je ljubavi i mira. Oplemenjuje dom, lako se neguje i unosi toplinu, blagostanje i duhovnu harmoniju
Komentari(0)