Počeo je uskršnji post, a oni koji poste brojne recepte mogu da prilagode novoj ishrani
Sastojci:
12 listova posnih lazanja
1 crvena paprika (iseckana)
1 crni luk (iseckan)
2 šargarepe (rendane)
300 g paradajza (iseckanog ili pelata)
100 g pasulja (kuvanog ili iz konzerve)
2-3 čena belog luka (sitno iseckana)
200 ml paradajz soka ili pasiranog paradajza
2 kašike maslinovog ulja
So, biber, suvi začin, origano, bosiljak (po ukusu)
200 g posnog sira (po želji, može biti tofu, biljni sir)
2 kašike brašna (za sos)
500 ml vode ili biljnog mleka (za bešamel sos)
Kako se prave:
Možda vas zanima:
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Možda vas zanima:
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Možda vas zanima:
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Posne lazanje su savršen izbor za sve koji žele uživati u ovom popularnom jelu, ali bez mesa i mlečnih proizvoda. Ovaj recept koristi povrće i biljne alternative za bogatstvo ukusa, dok će vas slojevi lazanja sa bogatim paradajz sosom i povrćem oduševiti. Idealne su za posne dane, slave ili jednostavno kao zdrav obrok. Ove lazanje su odlične i kao obrok koji možete pripremiti unapred, a zatim samo zagrejati.
Najbolja hrana koju možete da jedete u jesen: 5 namirnica jačaju imunitet i ne daju bolestima da vas slome
Hladni period godine predstavlja pravi test za imunitet. Ipak, postoji hrana koja pomaže da sačuvamo zdravlje, snagu i dobro raspoloženje.
Sutra slavimo Prepodobnog Ilariona Velikog: Svetac koji je molitvom rasterao demone
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra slave Prepodobnog Ilariona, bio je uvažavan ne samo od hrišćana nego i od neznabožaca.
Danijela i Nikola podno planine napravili mali raj: Kod njih po lek dolaze ljudi iz svih krajeva Srbije
Bračni par Munitlaković podno planine Jelice pokrenuo je biznis koji je sve cenjeniji kod nas i u svetu.
Ako na Zadušnice ne odete na groblje, obavezno izgovorite ovu molitvu: Pomolite se za spas duša pokojnika, evo šta treba da uradite
Prema učenju Crkve, na Mitrovske zadušnice se vernici mole u hramovima i na grobljima za pokoj duša umrlih, a čine i milostinju.
DA LI SKRNAVITE PRAVOSLAVLJE AKO SLAVITE NOĆ VEŠTICA? Đakon Stevan šokirao odgovorom
Na mrežama je uvek "ratno stanje" između onih koji se gnušaju praznika veštica i onih kojima je to još jedan razlog za žurku.
Komentari(0)