Počeo je uskršnji post, a oni koji poste brojne recepte mogu da prilagode novoj ishrani

Sastojci:
12 listova posnih lazanja
1 crvena paprika (iseckana)
1 crni luk (iseckan)
2 šargarepe (rendane)
300 g paradajza (iseckanog ili pelata)
100 g pasulja (kuvanog ili iz konzerve)
2-3 čena belog luka (sitno iseckana)
200 ml paradajz soka ili pasiranog paradajza
2 kašike maslinovog ulja
So, biber, suvi začin, origano, bosiljak (po ukusu)
200 g posnog sira (po želji, može biti tofu, biljni sir)
2 kašike brašna (za sos)
500 ml vode ili biljnog mleka (za bešamel sos)
Kako se prave:
Možda vas zanima:

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.
Možda vas zanima:

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.
Možda vas zanima:

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.
Posne lazanje su savršen izbor za sve koji žele uživati u ovom popularnom jelu, ali bez mesa i mlečnih proizvoda. Ovaj recept koristi povrće i biljne alternative za bogatstvo ukusa, dok će vas slojevi lazanja sa bogatim paradajz sosom i povrćem oduševiti. Idealne su za posne dane, slave ili jednostavno kao zdrav obrok. Ove lazanje su odlične i kao obrok koji možete pripremiti unapred, a zatim samo zagrejati.

Da li letnje računanje vremena odlazi u zaborav? Mnoge države ukinule pomeranje sata, evo i zašto
Danas mnogi smatraju da je dvaput godišnje pomeranje časovnika više smetnja nego korist

I Rusi poste pred Uskrs, ali po drugačijim pravilima nego mi: Ovo su ključne razlike, jedna će vas zaprepastiti!
Uskršnji post za pravoslavne vernike počeo je 3. marta i traje do 19. aprila

Slavimo Prepodobnog Vasilija Ispovednika: Prema verovanju, danas bi trebalo uraditi jedno
Srpska pravoslavna crkva (SPC) i njeni vernici danas odaju počast Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku.

Kada prelazimo na letnje računanje vremena?
Letnje računanje vremena ove godine počinje 30. marta.

Stambeni krediti za mlade - ovo je sledeći korak: Detaljan vodič kako da se prijavite i šta da očekujete
Usvojen je Zakon o garantnoj šemi i subvencionisanju dela kamate za kupovinu prve nekretnine za mlade u Srbiji
Komentari(0)