Recept za posne lazanje: Evo čime možete da zamenite meso

Jadranko Žugić

10:00

Aktuelno 0

Počeo je uskršnji post, a oni koji poste brojne recepte mogu da prilagode novoj ishrani

lazanje
Shutterstock

Sastojci:

12 listova posnih lazanja
1 crvena paprika (iseckana)
1 crni luk (iseckan)
2 šargarepe (rendane)
300 g paradajza (iseckanog ili pelata)
100 g pasulja (kuvanog ili iz konzerve)
2-3 čena belog luka (sitno iseckana)
200 ml paradajz soka ili pasiranog paradajza
2 kašike maslinovog ulja
So, biber, suvi začin, origano, bosiljak (po ukusu)
200 g posnog sira (po želji, može biti tofu, biljni sir)
2 kašike brašna (za sos)
500 ml vode ili biljnog mleka (za bešamel sos)

Kako se prave:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Posne lazanje su savršen izbor za sve koji žele uživati u ovom popularnom jelu, ali bez mesa i mlečnih proizvoda. Ovaj recept koristi povrće i biljne alternative za bogatstvo ukusa, dok će vas slojevi lazanja sa bogatim paradajz sosom i povrćem oduševiti. Idealne su za posne dane, slave ili jednostavno kao zdrav obrok. Ove lazanje su odlične i kao obrok koji možete pripremiti unapred, a zatim samo zagrejati.

domaćinstvo

Najmlađi domaćin u Srbiji: Sedmogodišnji Bogdan sa dedom radi mnoge poslove na imanju - njegove ruke su male, ali spremne da pomognu

Aktuelno

19:00

18 decembar, 2025

U selu Brančić kod Ljiga, tamo gde se dan meri po suncu, a život po radu, živi Bogdan Nešović, dečak od samo sedam godina koji sve zna o selu i seoskim poslovima i to više nego mnogi tri puta stariji. Njegove ruke su male, ali navikle su na posao. Dok druga deca broje lajkove i nivoe u igricama, Bogdan broji krave, ovce, jaja u gnezdu i jutra provedena u štali.

Komentari(0)

Loading