SRPSKU SVETINJU POSETIO KOMANDANT KFORA Veliki značaj međunarodnih snaga u zaštiti srpskih kulturnih dobara na Kosovu i Metohiji

Jelena Vamović

11:45

Aktuelno 0

Iguman manastira Visoki Dečani, otac Sava Janjić, ugostio je danas novog komandanta Kfora, mađarskog general – majora Ferenca Kajarija i njegove saradnike.

SRPSKU SVETINJU  POSETIO KOMANDANT KFORA Veliki značaj međunarodnih snaga u zaštiti srpskih kulturnih dobara na Kosovu i Metohiji
printscreen Twiter

 

Na Tviter nalogu manastira Visoki Dečani je, uz fotografije ove posete, napisano i da uloga Kfora u zaštiti manastira i očuvanju mira i stabilnosti među svim etničkim i verskim zajednicama na Kosovu veoma potrebna i cenjena.

„Novi komandant Kfora general-major Ferenc Kajari posetio je danas manastir Visoki Dečani. Uloga NATO i Kfora u zaštiti našeg manastira i očuvanju mira i stabilnosti među svim etničkim i verskim zajednicama na Kosovu je veoma potrebna i cenjena“, poručuju iz manastira Visoki Dečani.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Komentari(0)

Loading