MNOGI GA NAZIVAJU MALIM LAS VEGASOM Bira se idejno rešenje gradskog trga za ovo mesto na Zapadu Srbije, dve stvari će biti dominantne

Jelena Vamović

13:00

Aktuelno 0

U holu Mašinsko elektrotehničke škole u Priboju, otvorena je zanimljiva izložba, zaista retkih radova - nagrađenih na Konkursu za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja centra novog dela grada sa idejnim rešenjem gradskog trga.

MNOGI GA NAZIVAJU MALIM LAS VEGASOM Bira se idejno rešenje gradskog trga za ovo mesto na Zapadu Srbije, dve stvari će biti dominantne
rina.rs

 

Konkurs su tokom prethodnih meseci sproveli Opština Priboj i Inženjerska komora Srbije, a stručni žiri odabrao je najbolje radove, koji će biti osnova za buduće uređenje centra Novog Priboja.

„Novi gradski trg ali i uređeni centar novog dela grada, biće na neki način kruna naših aktivnosti, koje sprovodimo na uređenju i oživljavanju našeg grada.“, rekao je Boris Mrdović, predsednik SO Priboj i dodao da će tako naš grad dobiti prelep trg, kojim pokazujemo, da sve ono što radimo, ima viziju sigurne budućnosti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Na konkurs su pristigla 22 rada, a žiri je odbarao 6 radova, kojima su dodelili jedno prvo mesto, dva jednakovredna druga rada i tri jednakovredna otkupa.

„Svi radovi su jako dobro urađeni, a nagrađeni radovi su posebno prepoznali tematiku koju su trebali da obrade.“, kaže dr Dragana Vasiljević Tomić, predsednica žirija i ističe, da je prvonagrađeni rad, uključio i ono što je nama bilo jako bitno, a to je da nedovršeni Dom kulture, dobije novo odelo i da prelepa reka Lim svim šetačima ostane izazov.

Rad kome je pripalo prvo mesto na konkursu je delo mladih i ambicioznih stručnjaka iz beogradskog projektnog biroa „Termoprojekt“, kojima je ovo bio i prvi konkurs, a nagrada će biti samo motivacija za nove ideje i projekte.

„Svojim radom nastojali smo da rešimo situaciju sa parkiranjem, sa neorganizovanom pijacom, da izađemo na reku, a uz dominatni budući trg, izabrali smo i crkvu, kao dominirajuću tačku u ovom okruženju.“, rekao je Miloš Purić iz pobedničkog tima projektnog biroa „Termoprojekt“ iz Beograda.

Autorima nagrađenih radova u ime lokalne samouprave plakete je uručio predsednik SO Priboj, Boris Mrdović, dok su zahvalnice pripale članovima žirija i Inženjerskoj komori Srbije.

Izložba idejnih rešenja budućeg uređenja gradskog trga u Priboju, u holu METŠ, biće postavljena do 6. decembra.

 

(Izvor: Rina.rs)

Komentari(0)

Loading