KLISURA KOJA KRIJE IZUZETAN POTENCIJAL Ovčar Banja naći će se na mapi svetskih putnika, radove na rekonstrukciji obišla premijerka (FOTO)

Jelena Vamović

16:34

Aktuelno 0

Predeo izuzetnih prirodnih odlika, Ovčarsko- kablarska klisura, narednih godina postaće jedna od vodećih turističkih destinacija u Srbiji.

KLISURA KOJA KRIJE IZUZETAN POTENCIJAL Ovčar Banja naći će se na mapi svetskih putnika, radove na rekonstrukciji obišla premijerka (FOTO)
rina.rs

 

Izgradnjom autoputa od Preljine do Požege biće izmešten saobraćaj, a u putnu i turističku infrastrukturu na ovoj lokaciji ulaže se pola milijarde dinara. Izvode se radovi na izgradnji saobraćajnice do vidikovca a na Kablaru, a u centru Ovčar Banje grade se amfiteatar i Prirodnjački centar. Radove na izgradnji obišla je i predsednica Vlade RS, Ana Brnabić,ističući značaj realizacije ovih kapitalnih projekata.

„Autoput do Požege potpuno će izmestiti saobraćaj , a klisura će biti vraćena ljudima i prirodi. Te dva projekta se rade paralelno. Kad pustimo put do Požege, biće prezentovano šta je urađeno u klisuri. Ta dva projeta su povezana kroz efikasan i zajedničko rad resronih ministarstava, loklane samopure i svih institucija. Realiziavni su projekti od 185 miliona dinara i mnogo toga je završeno. Amfiteatar, pristanipte na jezeru Međuvršje, Železnička stanica. Budzetiriće se još 500 miliona dinara, biće završen Prirodnjački centar i nabavka ekološkog katamarana. Izgradnja komletnog puta do vidikovca na Kablaru doprineće još većem broju posetilaca, kao i izgradnja staklenog vidikovca koji će biti jedinstven u Srbiji. Ovo je izuzetan predeo koji želimo da pokažemo Evropi i svetu“, istakla je premijerka Ana Brnabić.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Raspisuje se i javna nabavka za izgradnju RH centra u samoj Ovčar Banji. Za ovaj projekat opredeljeno je pet miliona evra za izgradnju i opremanje i upravo njegova realizacija krucijalana je za razvoj zdravstveni turizam.

„Za očekivati je da će Ovčar Banja, na 5.000 hektara zaštićenog područja sa svim manastirima biti jedna od najlepših banjskih lečilišta i turističkih atrakcija, od staza za planinare i alpiniste, železničke stanice, trga u Ovčar Banji, prirodnjačkog muzeja. Dosta će se ulagati i u sport i rekreaciju. U narednoj godini po završetku projekta za kanalizaciju i vodovodnu mrežu, očekujemo četiri miliona za investiciju. A i prilazi manastirima će biti uređeni, u toku je izgradnja parkinga ispred manastira Blagoveštenje i samo ta investicija iznosi 14 miliona dinara. Zaočekivati je da će u naredne dve godine preko 55 miliona evra biti uloženo u projekte”, rekao je za RINU gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Veoma bitno i sa strane čačanske i lučanske strane je most preko Zapadne Morave i razvoj same saobraćajnice do vrha Ovčara sa izgradnjom paraglajding staze. Ovim mostom opština Lučani dobija mogućnost da razvija i svoje turističke sadržaje, kamp AMSS, reskonstrukcija otvorenih bazena koji su bili u funkciji do pre desetak godina i sve ono što svojim planskim aktima žele da urade.

 

(Izvor: Rina.rs)

čačak

Dragiša poveo unuke kod malog Radoja da upoznaju dečaka borca: Privrednik iz Požarevca sam se javio da izgradi kuću za namučenu porodicu i tako im pomogne - veliko bravo

Aktuelno

18:00

12 jun, 2024

Priča o teškoj sudbini dečaka Radoja iz sela Katrga kod Čačka proteklih dana obišla je Srbiju i region. Da pomogne javilo se dosta dobrih ljudi, a Dragiša Tomić privrednik iz Požarevca i lično je došao u malo pomoravsko selo kako bi n manje, ni više već sagradio kuću za ovu napaćenu porodicu, ali i štalu, koju mali domaćin Radoje toliko priželjkuje.

Komentari(0)

Loading