VRTOVI UREĐENI U STILU SREDNJE EVROPE Dvorište koje je zbog svoje lepote i impozantnosti pokupilo brojne vredne nagrade

Jelena Vamović

21:30

Aktuelno 0

Budimir Đurić i njegova supruga Rada, svoj život na planini Rudnik, nakon punog radnog veka, koncipirali su tako da izgleda i kreativno i originalno.

VRTOVI UREĐENI U STILU SREDNJE EVROPE Dvorište koje je zbog svoje lepote i impozantnosti pokupilo brojne vredne nagrade
rina.rs

 

Oni se svakodnevno bave uređivanjem najpre svoje kuće i dvorišta, kao i dvorišta u okolini, koja pripadaju vlasnicima koji tu ne žive aktivno i dolaze vikendima, a svojim rudničkim komšijama su uz puno poverenje „prepustili“ svoje kuće i okućnice.

„Organizovali smo svoj dan tako što radimo i odmaramo naizmenično, a zna se vreme i ručka i kafe u našem dvorištu, vreme druženja sa prijateljima i decom koja su odrasli ljudi i raduju se dolasku kući, vikendima“, objašnjava za RINU Budimir, koji dodaje da njihov kreativni hobi traje godinama, a ljilj jeste ulepšavanje svog okruženja i ništa im nije teško, a rezultati su i vidljivi i veliki.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sav trud i rad krunisan im je nedavno prvom nagradom „Beli labud“ – njihovo dvorište proglašeno je za najatraktivnije u gornjomilanovačkom okrugu.

Ono što je kuriozitet u ovoj zanimljivoj aktivnosti dvoje mlađih penzionera, jeste da turisti iz Beograda i drugih krajeva, sada već uhodano odlaze da se slikaju ispred njihove kuće i dvorišta, dok se neretko čuje i komentar: „Ovoga nema ni na Dedinju.

 

Turistički „selfiji“ ispred ovog predivnog dvorišta postali su obavezni deo repertoara i nezaobilazna tačka u obilasku planine Rudnik.

„Već 42 godine živimo na Rudniku jednim mirnim životom. Poreklom smo sa Kosova i Metohije. Sa svojom suprugom sam se kućio centimetar po centimetar. U skladu sa vremenom koje smo imali, a sada ga imamo više, svoju kreativnu energiju možemo ‘podeliti’ sa okolinom. Mislimo da to onima pored kojih smo prija i da im se dopada. Svi smo na dobitku“, navodi Budimir.

Što se tiče uređenja samog njihovog dvorišta, idejni tvorac je, kaže, u većini supruga, dok je njegovo da to „sprovede u delo“.

Dvorište gospodina Budimira Đurića je „kao iz časopisa“, uređeno u stilu uređivanja vila i vrtova srednje Evrope, poput onih u Austriji, Mađarskoj, Češkoj itd., a može se videti i kod najekskluzivnijih hotela Mediterana.

 

(Izvor: Rina.rs)

čačak

Dragiša poveo unuke kod malog Radoja da upoznaju dečaka borca: Privrednik iz Požarevca sam se javio da izgradi kuću za namučenu porodicu i tako im pomogne - veliko bravo

Aktuelno

18:00

12 jun, 2024

Priča o teškoj sudbini dečaka Radoja iz sela Katrga kod Čačka proteklih dana obišla je Srbiju i region. Da pomogne javilo se dosta dobrih ljudi, a Dragiša Tomić privrednik iz Požarevca i lično je došao u malo pomoravsko selo kako bi n manje, ni više već sagradio kuću za ovu napaćenu porodicu, ali i štalu, koju mali domaćin Radoje toliko priželjkuje.

Komentari(0)

Loading