AKTIVIRAN ŽUTI METEO ALARM U SRBIJI Objavljena dugoročna vremenska prognoza: Vreme može biti opasno

Jelena Vamović

10:43

Aktuelno 0

U Srbiiji će danas ujutro biti slabog mraza i mestimično magle.

AKTIVIRAN ŽUTI METEO ALARM U SRBIJI Objavljena dugoročna vremenska prognoza: Vreme može biti opasno
shutterstock

 

Tokom dana očekuje se oblačno i hladno, pre podne uglavnom suvo, po podne u nižim predelima mestimično sa slabom kišom i snegom, u brdsko-planinskim sa snegom.

Vetar slab i umeren, na planinama istočne Srbije povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 3, najviša od 3 do 7 stepeni.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U Beogradu će ujutro biti slab mraz i magla. Tokom dana oblačno i hladno, pre podne suvo, po podne sa mešovitim padavinama (kiša i sneg). Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 1, najviša oko 3 stepena.

Vremenska prognoza za narednih 7 dana

U narednih sedam dana u Srbiji se ujutro očekuju mestimično magla i mraz.

Tokom dana umereno do potpuno oblačno, u petak u nižim predelima mešovite padavine (kiša i sneg), u brdsko-planinskim predelima sneg, a od subote hladnije, povremeno sa snegom.

Na celoj teritoriji Srbije danas će na snazi biti žuti meteo alarm zbog magle i snega. Kako se navodi na zvaničnom sajtu RHMZ to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, stoji u objašnjenju RHMZ.

srpsko srce johanovo

Nemac dobio srce Srbina sa Kosova i krenuo da pronađe njegovu porodicu i pomogne deci: Potresna istinita priča iz krvave 1999. godine biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

Aktuelno

10:00

18 april, 2024

Dramatična istinita i ratna priča sa Kosova i Metohije sada će biti prikazana i na filmksom platnu, i to po događajima opisanim u knjizi Vesellina Dželetovića „Srpsko srce Johanovo”. Ratnih godina Srbin je kidnapovan, a potom bio žrtva trgovine organima jer je usmrćen a njegovo srce prodato je u Nemačku. Nakon operacije, Nemac koji je dobio srpsko srce počeo da sanja neke čudne snove, neke nepoznate predele i ljude i želeo je da sazna ko je taj čovek zahvaljujući kome je živ i čije srce nosi. Dobio je informaciju da se radi o Srbinu sa Kosova i Metohije i on se uputio tamo kako bi pomogao porodici nastradalog čoveka, a čije srce je kucalo u njegovim grudima.

Komentari(0)

Loading