EVO KOJE SU Najbolje biljke za čistiji vazduh i pozitivnu energiju u domu

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

Uređenje doma ne uključuje samo izbor nameštaja i dekoracije, već i odabir biljaka koje mogu uneti poseban šarm, svežinu i pozitivnu energiju.

Energetski dobre sobne biljke
Lepote Srbije/J.J.

Možda niste znali da određene biljke ne samo da krase vaš prostor, već i značajno doprinose poboljšanju kvaliteta vazduha, čineći vaš dom zdravijim mestom za život. U nastavku saznajte koje su to biljke koje je korisno imati u stanu i kakve benefite donose.

1. Ljiljan (Spathiphyllum)

Ljiljan je prepoznatljiv po svojim sposobnostima pročišćavanja vazduha. Ova biljka efikasno uklanja toksine, uključujući amonijak, i proizvodi svež kiseonik. Uz minimalno održavanje, ljiljan može značajno doprineti zdravlju vašeg doma.

2. Zeleni Ljiljan (Chlorophytum comosum)

Zeleni ljiljan je poznat po svojoj izdržljivosti i jednostavnom održavanju. On uklanja formaldehid i druge štetne supstance iz vazduha, čineći ga čistijim i zdravijim za disanje.

3. Zmajeva Biljka (Dracaena marginata)

Zmajeva biljka nije samo dekorativna, već je i izuzetno efikasna u čišćenju vazduha od toksina poput benzena i ksilena. Njeni šareni listovi dodaju živost svakom prostoru.

4. Paukova Biljka (Chlorophytum comosum)

Paukova biljka, slična zelenom ljiljanu, efikasno uklanja formaldehid, benzen i druge štetne materije iz vazduha. Lako se održava i prilagođava različitim uslovima u stanu.

5. Bambus (Dracaena sanderiana)

Bambus je izdržljiva biljka koja simbolizuje snagu i prilagodljivost. Osim svojih dekorativnih karakteristika, bambus ima moć opuštanja i preporučuje se za držanje u spavaćoj sobi prema feng šui principima.

6. Anturijum (Anthurium)

Anturijum je poznat po svom umirujućem efektu i pozitivnom uticaju na raspoloženje. Takođe se veruje da privlači novac u dom. Njegovi crveni ili roze cvetovi unose eleganciju i živopisne boje u prostor.

7. Zlatni Bršljan (Epipremnum aureum)

Zlatni bršljan je puzavica koja se lako prilagođava različitim uslovima. Efikasno čisti vazduh od formaldehida, benzena i drugih zagađivača, a može se gajiti u saksijama ili kao viseća biljka, pružajući estetsku vrednost svakom prostoru.

Dakle, sobne biljke mogu doprineti  atmosferi u vašem domu, od pročišćavanja vazduha do unosa pozitivne energije i lepote u njega.

Komentari(0)

Loading