MISTERIJE: UKLETA MLADA na putu od Zaječara ka Boru, oni koji znaju ovu priču nerado noću putuju sami ovim krajem!

Lepote Srbije

17:00

Zanimljivosti 0

Legenda o ukletoj mladoj iz istočne Srbije je jedna od najpoznatijih urbanih legendi u tom regionu. Ova priča je prepuna misterije i jeze, a prenosi se s kolena na koleno već decenijama.

Ukleta mlada
Printscreen/Youtube

Prema različitim verzijama legende, ukleta mlada se javlja na putu od Zaječara ka Boru nakon ponoći. Evo nekoliko verzija ove priče:

 

Prema jednoj verziji, ukleta mlada je duh devojke koja je pre više od 50 godina poginula u saobraćajnoj nesreći. Navodno je krenula na svoj medeni mesec, ali je tragično stradala na putu.

Druga verzija kaže da je u pitanju devojka koja se ubila nakon što ju je verenik ostavio. Njena tuga i očaj su je vezali za taj put, gde se sada pojavljuje kao ukleta mlada.

Treća verzija priče opisuje devojku koja je stradala na putu do svog verenika. Njena smrt je ostavila dubok trag, a legenda o njoj postala je inspiracija za horor filmove.

Jedan od svedoka ove jezive pojave opisao je susret sa ukletom mladom. Vozeći se noću, primetio je devojku u beloj venčanici kako stopira. Ispostavilo se da je ona izuzetno lepa i da je pričala o svom putovanju do verenika. Nakon što ju je ostavio u centru Negotina, otkrio je njenu belu jaknu na zadnjem sedištu, iako je ona  ponela sa sobom. A, kada je jaknu odneo njenima, saznao istinu koja ga je užasnula, ona je zapravo bila mrtva. Priznaćete da zvuči zastrašujuće.

Ova legenda je duboko ukorenjena u lokalnu kulturu i dalje intrigira i plaši vozače koji prolaze tim putem. Bez obzira na to da li je reč o stvarnom događaju ili samo plod mašte, ukleta mlada ostaje jedna od najjezivijih priča iz istočne Srbije.

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Komentari(0)

Loading