ŠTA KAŽU PRAVILA? Evo kada je pravo vreme da okitite jelku

Lepote Srbije

20:00

Zanimljivosti 0

Mnogi su već počeli da se pitaju da li da počnu sa ukrašavam doma i da li je rano da okite jelku?

jelka
Shutterstock

 

Novembar je na izmaku i približavamo se poslednjem mesecu u godini. Pored toga što nas zima asocira na hladnoću, ovaj period godine u mnogima budi praznično raspoloženje, a uz to počinjemo da razmišljamo i o prazničnoj dekoraciji.

Mnogi su već počeli da se pitaju da li da počnu sa ukrašavam doma i da li je rano da okite jelku? Na ovo pitanje ne postoji tačan ili pogrešan odgovor, sve je u vezi sa vašim osećanjima, a u jednome se svi slažu, praznična dekoracija može da pruži samo pozitivno.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Definitivno ima koristi od ranog postavljanja jelke - kaže dizajner enterijera Nes Hancock za Goodhousekeeping i dodaje:

- Istraživanje je otkrilo da može poboljšati vaše raspoloženje, a studija u Journal of Environmental Psichologi je zaključila da oni koji ukrašavaju spoljašnjost svoje kuće izgledaju kao prijateljski raspoloženi.

jelka Shutterstock
 

Nes objašnjava da okruživanje malim stvarima koje vam donose radost, poput božićne jelke i ukrasa, zaista može pomoći da poboljšate svoje mentalno zdravlje tokom napornog decembarskog perioda.

- Rano ukrašavanje vašeg doma može stvoriti neurološki pomak, skok u hormonu dobrog osećanja dopamina koji može da proizvede sreću. Ako će vam rano postavljanje božićne jelke doneti malo dodatne radosti, zašto da ne.

Komentari(0)

Loading