SIGURNO STE IH VIĐALI PO SRBIJI Da li znate šta znače patike koje vise na žicama? (FOTO)

Lepote Srbije

16:00

Zanimljivosti 0

Svuda po Srbiji možemo da naiđemo na ovakav prizor, a nekoliko primera je pokrenulo pravu raspravu na društvenim mrežama

SIGURNO STE IH VIĐALI PO SRBIJI Da li znate šta znače patike koje vise na žicama? (FOTO)
Shutterstock

 

Sasvim neobična slika iz beogradskog naselja Cerak. 

Obuća okačena na električne vodove.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Fotografiju je neko okačio na Tviteru i naravno odmah su usledile reakcije. Pojedini korisnici ove društvene mreže kažu da je obuća prebaćena preko žica i na Dorćolu.

- Ima i u centru, u Dobračinoj. Rekli nam da to skejteri, valjda se tako kaže, bacaju patike na kablove. Da li je istina ne znam – napisao je jedan korisnik.

Drugi je pojasnio: Ovo me podseća na jedan film sa Dastinom Hofmanom u glavnoj ulozi, gde ga angažuje CIA da režira za javno mnjenje događaje koji će uzrokovati bombardovanje izabrane zemlje…okačene cipele su označavale simbol palih USA vojnika…gde je veza tu sa Cerakom i ja se pitam.

Potom i jedan sasvim neočekivan odgovor - Caka je da se na ovakvim mestima prodaje droga. Barem sam ja tako čuo.

Okačiti patike o ulicnine kablove je poruka onih koji su učestvovali u građanskim šetnjama i protestima koja kaže ovaj par patika smo pohabali, ali spremili smo nove, tek da znate – piše drugi tviteraš.

Jedan od primera visećih patika desio se i u Mirijevu. Mirijevci su odmah fotografisali neobičnu pojavu pa su je podelili na društvenim mrežama gde je izazvala mnoštvo komentara, piše Blic.

Bizarnost situacije podsetila je na scenu iz domaćeg filma "Crna Zorica" kada cipele padaju s neba i menjaju sudbinu glavnih junaka, pa su se tako Mirijevci i zabrinuli da bi neka patika mogla da se otkači i padne te povredi nekog. Ipak, pošto niko nikada nije uhvatio nekog kako kači patike "nebu pod oblake", možda nikada ni ne saznamo pravu istinu o visećoj obući, pa do tada nam preostaje samo bezmali broj maštovitih teorija o njihovom značenju.

SIGURNO STE IH VIĐALI PO SRBIJI Da li znate šta znače patike koje vise na žicama? (FOTO) Shutterstock
 

Isti fenomen "visećih patika" se desio i u Kragujevcu, čime su meštani bili vidno zbunjeni.

U svetu postoji i naziv „viseće patike ili cipele“, ali u njima se često može naći poruka koja objašnjava potez. Možda i u ovim kragujevačkim postoji poruka?

Priče o ovom činu su razne pa se spominju da „viseće patike“ označavaju mesta prodaje narkotika, mesta obračuna magijaša i policije, promociju građanske neposlušnosti i uopšte građanski bunt, a ima i „mirnijih“ i kreativnijih teorija u kojima patike obešene na kablove označavaju gubitak nevinosti, kraj školske godine. Sigurno da građanin koji je ovo uradio zna zašto je to učinio.

Svež primer u Leskovcu je atleta koji je okačio patike

Leskovčani su tokom ovogodišnjeg obeležavanja praznika Uskrsa bili veoma veseli. Bila je to prilika da pojedinci iz susednog naselja kod veoma prometne leskovačke tranzitne ulice pod imenom "Solunskih ratnika" zamene svoju stalnu garderobu i obuću novom prazničnom.

Kako su ove nove cipele dospele na žici, na telefonskom kablu i elektroprovodniku, iz ulice Solunskih ratnika prema Radničkom naselju lutajućem reporteru na licu mesta nije bilo jasno.

Okupljene radoznale komšije su ovom prilikom nezvanično istakle da se u susednom naselju uz bučnu muziku slavilo do kasno u noć, pa je neko od tamošnjih veselih "atletičara" bacača skinuo sa sebe nove cipele i nabacio ih na kabl iznad prometne ulice, piše Telegraf.

Šta vi mislite, da li je nešto od navedenog ili je, pak, nešto sasvim drugo u pitanju?

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Komentari(0)

Loading