Kafa se nikada ne stavlja u ključalu vodu: Svi greše, evo u čemu je tajna omiljenog napitka
Srazmerna količina kafe i vode je ključna, a idealno je sipati 70g kafe na litar vode

Hladniji jesenji dani, a pogotovo večeri, mnoge od nas povukli su iz bašta kafića u toplinu doma. Budući da više nije vreme kada se do kasno može uživati napolju u omiljenim ukusima, većina se opredeljuje na međusobna posećivanja i uživanja u omiljenoj kafi u kućnoj varijanti.
Britanski Dejli mejl je tim povodom kontaktirao više stručnjaka koji su dali odgovore na pitanja kako treba najidealnije kuvati crnu kafu da bismo maksimalno uživali u tom napitku.
Svima nam je manje ili više sličan postupak, a tačno je da će mnogi u iščekivanju da ih magičan napitak razbudi posegnuti da je skuvaju na najbrži mogući način. Stav struke je da ne bi trebalo ulagati u skupe aparate za kuvanje kafe, već bi moglo da posluži i najobičnije posuđe, ali zato je odabir kafe veoma bitan.
Možda vas zanima:

Da li je kafa ipak zdrava ili ne? Kad je najbolje da je pijete - ujutru ili popodne
Da li kafa zdrava ili ne i kad je bolje da se pije - ujutru ili popodne? Evo saveta!

Dragan kafu kuva na kvarcnom pesku, ukus i miris tada su neverovatni: Čačanski ugostitelj otkriva tajnu drevnog spremanja crnog napitka
Postoje razni načini pripreme domaće kafe, a najupečatljiviji i najedinstveniji a svakako po napitak najbolji način za pripremu kafe je njeno kuvanje na kvarcnom pesku. Upravo na takav način kuva se kafa u jednom čačanskom kafiću, a gosti tu umešnost i te kako prepoznaju.
Možda vas zanima:

Da li je kafa ipak zdrava ili ne? Kad je najbolje da je pijete - ujutru ili popodne
Da li kafa zdrava ili ne i kad je bolje da se pije - ujutru ili popodne? Evo saveta!

Dragan kafu kuva na kvarcnom pesku, ukus i miris tada su neverovatni: Čačanski ugostitelj otkriva tajnu drevnog spremanja crnog napitka
Postoje razni načini pripreme domaće kafe, a najupečatljiviji i najedinstveniji a svakako po napitak najbolji način za pripremu kafe je njeno kuvanje na kvarcnom pesku. Upravo na takav način kuva se kafa u jednom čačanskom kafiću, a gosti tu umešnost i te kako prepoznaju.
Možda vas zanima:

Da li je kafa ipak zdrava ili ne? Kad je najbolje da je pijete - ujutru ili popodne
Da li kafa zdrava ili ne i kad je bolje da se pije - ujutru ili popodne? Evo saveta!

Dragan kafu kuva na kvarcnom pesku, ukus i miris tada su neverovatni: Čačanski ugostitelj otkriva tajnu drevnog spremanja crnog napitka
Postoje razni načini pripreme domaće kafe, a najupečatljiviji i najedinstveniji a svakako po napitak najbolji način za pripremu kafe je njeno kuvanje na kvarcnom pesku. Upravo na takav način kuva se kafa u jednom čačanskom kafiću, a gosti tu umešnost i te kako prepoznaju.
– Najčešća greška koju mnogi prave jeste što dodaju kafu čim voda provri. A istina je da će vrela voda spržiti talog kafe, pa je idealno da pričekate pola minuta, pa da dodate kafu. Tačnije, idealno je da kafu prelijete kipućom vodom pošto sačekate 30 sekundi do minut – stav je stručnjaka, piše Dejli mejl.
Takođe, voda sa slavina se razlikuje od mesta do mesta, a često je i ona puna kamenca, zato je idealno koristiti filtere za njeno prečišćavanja. Srazmerna količina kafe i vode je takođe ključna, a idealno je sipati 70g kafe na litar vode.
Kafa ne trpi vlagu, vazduh, niti druge mirise, pa je treba držati u strogo zatvorenoj posudi i što dalje od frižidera.

Bila je prva Srpkinja doktor nauka, a danas joj se ne zna ni grob: Ponižavali je samo zato što je žena, hapsili je i nacisti i komunisti
Pošto je diplomirala čistu filozofiju sa klasičnim jezicima na Beogradskom univerzitetu, Ksenija je odbranila doktorat sa najvišom ocenom. Imala je 28 godina. Za doktorski rad uzela je delo Đordana Bruna i po celoj Evropi tragala za retkim knjigama o njemu. Svoj doktorski rad branila je u komisiji u kojoj je bio i Milutin Milanković.

KAKO BI NAŠI NAJVEĆI PISCI IZGLEDALI DA ŽIVE U SADAŠNJOSTI: Marko je "reinkarnirao" Andrića, Crnjanskog, Njegoša i svi su ŠOKIRANI
Marko Karan, grafički dizajner, "reinkarnirao" je klasike naše književnosti.

Zaklela ga pred ikonom Svetog Nikole i vezala ruke: Srpskom velikanu Anka ukrala srce, a onda mu je majka stavila najveći teret na pleća
Šantić je voleo baš onu koja mu nije bila suđena, Anku Tomlinović. Po Dučićevim rečima, i Anka je neizmerno volela mostarskog romantika.

Ovako se prepoznaje da li je nekog zaposela zla sila: Otac Arsenije ima test koji pokaže kada je čoveka okupirao demon
U dubinama ljudske duše često se kriju tajne koje samo oni obdareni darom duhovnog razlikovanja mogu prepoznati.

MNOGI MISLE DA JE POGRDNO Šta zapravo znače "ćale" i "keva"?
Često se mogu čuti u žargonskom oslovljavanju roditelja.
Komentari(0)