Veštačko jezero, viseći mostovi i zip line: Planirana izgradnja jedinstvene atrakcije u Gornjem Milanovcu, niče Srpsko-vikinški avantura park za decu

13:00

Turizam 0

Po uzoru na velike gradove opština Gornji Milanovac mogla bi u narednom periodu da odbije atrakciju namenjenu najmladjima u vidu Srpsko-vikinškog avantura parka za decu, koji bi bio smešten neposredno uz Kuću srpsko-norveškog prijateljstva.

gornji milanovac
rina

- Shodno urbanističkom projektu koji je bio na javnom uvidu pred kraj januara. Planira se opremanje sadržajima za rekreaciju i igru dece: "zip line", viseći mostovi, penjalice i ostali sadržaji za aktivni boravak dece. Projektovane su drvene kuća za igru u srpskom i vikinškom stilu, drveni mostovi, norveške barke, poligon sa spravama i mrežom, teren za mini pič, koji bi tokom zimskog perioda bio klizalište, potvrdjeno je za agenciju RINA.

Deo koji se na ovoj lokaciji prostire pod šumom planira se za uređenje, opremanje i obeležavanje staza i osvetljenje, kao i projektovanje drvenih stolova i klupa za sedenje sa nadstrešnicom. U blizini Restorana srpsko-norveškog prijateljstva planira se igralište sa mekom podlogom za decu.

U severnom delu kompleksa u blizini javnog parkinga, korišćenjem konfiguracije terena planira se vodena površina - veštačko jezero sa predstavom aždaje i fontana, a u planu je i gradnja biletarnice i suvenirnice.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Ono što je važno iistaći jeste da će čitav kompleks imati motive povezane sa srpskom i norveškom kulturom i mitologijom u vidu figura, drvenih kućica i barki. Plan je da se ceo kompleks ogradi drvenom ogradom sa "vikinškom" kapijom i osmatračnicom, a parking prilagodi planiranoj nameni i potrebnim kapacitetima, kažu u lokalnoj samoupravi.

Komentari(0)

Loading