NOĆ U OVOJ SRPSKOJ BANJI KOŠTA SAMO 300 DINARA, UBEDLJIVO NAJJEFTINIJA: Evo i za koje je bolesti dobra

Lepote Srbije

14:00

Turizam 0

Sijarinska banja jedno je od lečilišta u Srbiji koje privlači sve više pažnje domaćih, ali i stranih turista. Sijarinska banja jedinstvena je u Evropi po termalnim izvorima tople vode.

NOĆ U OVOJ SRPSKOJ BANJI KOŠTA SAMO 300 DINARA, UBEDLJIVO NAJJEFTINIJA: Evo i za koje je bolesti dobra
Printscreen/Youtube

Cene noćenja su raznolike, ali ne i preskupe. Listajući oglase prenoćište može da se nađe za samo 300 dinara.

Sijarinska banja

Sijarinsku banju često nazivaju biserom juga Srbije, smeštena je u Jablaničkom ogrugu u opštini Medveđa, na 52 kilometra od Leskovca. Banja ima svega 376 stanovnika. Bogata je lekovitim izvorima i pruža usluge lečenja za brojne bolesti.

Noćenje u ovoj banji može se naći po dosta povoljnim cenama. Jedan od meštana tako izdaje apartman za 14 evra po osobi. U opisu oglasa stoji da se apartman nalazi u blizini banje, i udaljen je svega 500 metara. Gostima je od dodatne opreme na raspolaganju internet, tv, pokrivači, posteljina...

Soba za izdavanje u Sijarinskoj banji koja se nalazi 100 metara od gejzira je samo 500 dinara po osobi, a na raspolaganju su tri dvokrevetne sobe, terasa, kupatilo.

Međutim, ima još jeftinije. Cena noćenja, verovali ili ne je 300 dinara. Smeštaj se nalazi na samo 150 metara od hotela i gejzira, a isto toliko i od olimpijskog bazena.

Poslednjih godina za banjama u Srbiji vlada veliko interesovanje, a Sijarinska banja postaje sve popularnija jer se grade novi objekti a prateći sadržaj je sve bogatiji i prilagođen svakom uzrastu. Banja poseduje 26 izvora, od kojih se čak 18 koristi u medicinske svrhe.

U Donjoj Banji smešteni su Glavni izvor, Izvora za inhalaciju, Mali Gejzir, Gejzir, Rimski izvor, Borov, Spasa, Raja i Hisara, dok Gornja Banja ima svoje izvore kao što su Jablanica, Zdravlje, Suzica, Snežnik, tri izvora u Blatištu, Kiseljak i bušotina B-4.

Voda u banji razlikuje se po hemijskom sastavu a temperatura ide do 76 stepeni. Ovde se nalazi pet bazena za kupanje, 15 kada, tri blatna jezera i plivački bazen sa mineralnom vodom, a osim toga banja je poznata i po lekovitom blatu.

Za koje je bolesti Sijarinska banja

Sijarinska banja sve više privlači turiste zbog aktivnosti koje nudi. Neki dolaze samo da se odmore i uživaju u prirodi, neki zbog lova i ribolova, dok je zaljubljenici u sportske aktivnosti biraju baš zbog obilja terena. Ipak, kao i mnoge banje u Srbiji, i ova je i dalje najprivlačnija zbog impresivnog broja izvora tople vode. Posebno se ističe zbog retkih gejzira tople vode koji su jedinstveni u Evropi.

Bolesti koje se leče i tretiraju u banji su:

Problemi sa kičmom i leđima

Više vrsta reumatizma

Ostala oboljenja koštano-mišićnog sistema

Ginekološki problemi

Bolesti pluća i ostalih disajnih organa

Konjuktivitis

Šećerna bolest

Anemija

Neki oblici neuroze i stanja psihofizičke iscrpljenosti organizma

Bolesti bubrega i mokraćnih puteva

Bolesti žuči, žučnih puteva, pankreasa i jetre

Bolesti digestivnog trakta

Kožna oboljenja

(Blic)

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading