Kuda otputovati za neradne dane? Izaberite najbolja mesta za odmor u Srbiji

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Kako se približava Sretenje, praznik koji nosi duboku istorijsku i duhovnu simboliku, mnogi se pitaju kako da najbolje iskoriste ove slobodne dane.

Kuda otputovati za neradne dane? Izaberite najbolja mesta za odmor u Srbiji
Shutterstock/Oplenac

Dan državnosti ove godine obeležava se 15. i 16. februara, koji ove godine padaju u četvrtak i petak i kada ih spojite sa vikendom, možete da dobijete pravi mini-odmor od 4 dana.

Srbija, zemlja bogate istorije, kulture i neopisive prirodne lepote, nudi brojne mogućnosti za putovanja i istraživanja.

Evo nekoliko predloga kuda možete otputovati u Srbiji za vreme Dana državnosti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Oplenac i Topola – u srcu srpske istorije

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Putovanje u Topolu i poseta kompleksu Oplenac nezaobilazna je destinacija za sve koji žele da dublje zarone u srpsku istoriju.

Ovde možete posetiti Crkvu Svetog Đorđa, mauzolej dinastije Karađorđević, gde su sahranjeni članovi srpske kraljevske porodice.

Uz obilazak vinarija i degustaciju čuvenih srpskih vina, ovo putovanje je savršena kombinacija kulture, istorije i gastronomije.

Vrnjačka banja – oaza mira i zdravlja

Za one koji traže opuštanje i obnovu, Vrnjačka banja, najpoznatija banja u Srbiji, pruža idealnu priliku.

Pored lekovitih voda, posetioce očekuju šetnje kroz prelepe parkove, poseta Japanskom vrtu i uživanje u lokalnim specijalitetima.

Zimska idila i čist vazduh samo su dodatni razlozi da slobodne dane provedete upravo ovde.

Tara – raj za ljubitelje prirode

Nacionalni park Tara pravi je dragulj netaknute prirode. Sa svojim gustim šumama, čistim rekama i jezerima, Tara je idealna destinacija za ljubitelje prirode, planinare i avanturiste.

Uživajte u pogledu sa Banjske stene, istražite kanjon reke Drine i oslobodite se stresa daleko od gradske gužve.

Niš – grad istorije i slobode

Niš, jedan od najstarijih gradova u Evropi, savršen je za one koji žele da istraže bogatu istoriju Srbije.

Obavezne tačke obilaska su Niška tvrđava, Ćele-kula, Medijana i naravno, Spomenik oslobodiocima Niša.

Niška kuhinja, poznata po svojim roštiljima, pruža gastronomsku avanturu koja će zadovoljiti svačiji ukus.

Zlatibor – mešavina tradicije i savremenog odmora

Zlatibor, planina poznata po svojoj lepoti, čistom vazduhu i bogatoj turističkoj ponudi, idealno je mesto za porodični odmor. Posetite etno-selo Sirogojno, stopite se sa prirodom na Torniku ili se jednostavno opustite u nekom od mnogobrojnih velnes centara.

Putovanje po Srbiji nudi bezbroj mogućnosti za svakoga, bilo da tražite istorijsko putovanje, odmor u prirodi ili gastronomsku avanturu. Srbija za vreme ovog praznika otvara svoja vrata i srce.

(b92)

arilje

FANTASTIČAN PRIZOR Stotine planinara krenulo u akciju od Dobrača do Brekova, u prirodnim lepotama Srbije uživaju i stari i mladi!

Turizam

16:00

21 maj, 2024

Arilje - Da Srbija i te kako može biti pravi raj za planinare, a da su zanimljive rute skrivene u svakom delu naše zemlje na najbolji način pokazala je velika planinarska akcija održana na ruti između dva ariljska sela Dobrače i Brekovo. Predsednik Planinarskog saveza Srbije Iso Planić rekao je da iako ova akcija nije u planu Planinarskog saveza Srbije, kao da jeste, jer su se okupili predstvanici brojnih društava i iz Srbije i iz okoline.

Zlatar

BIČE PREDIVNO Ova srpska planina će dobiti čak pet botaničkih bašta, posetioci će uživati u novim sadržajima!

Turizam

20:00

20 maj, 2024

Nova Varoš – Ove sedmice na planini Zlatar započete su aktivnosti na uspostavljanju pet botaničkih bašta lekovitog bilja u okviru projekta „Zajedničke akcije za razvoj ruralnog turizma”. U saradnji sa poznatim narodnim travarom Momčilom Antonijevićem određene su lokacije najpodesnije za uspostavljanje mini botaničkih bašta, a cilj ovog projekta jeste da se posetiocima ove planine približi svet lekovitog bilja koji na njoj raste.

Komentari(0)

Loading