Kuda otputovati za neradne dane? Izaberite najbolja mesta za odmor u Srbiji

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Kako se približava Sretenje, praznik koji nosi duboku istorijsku i duhovnu simboliku, mnogi se pitaju kako da najbolje iskoriste ove slobodne dane.

Kuda otputovati za neradne dane? Izaberite najbolja mesta za odmor u Srbiji
Shutterstock/Oplenac

Dan državnosti ove godine obeležava se 15. i 16. februara, koji ove godine padaju u četvrtak i petak i kada ih spojite sa vikendom, možete da dobijete pravi mini-odmor od 4 dana.

Srbija, zemlja bogate istorije, kulture i neopisive prirodne lepote, nudi brojne mogućnosti za putovanja i istraživanja.

Evo nekoliko predloga kuda možete otputovati u Srbiji za vreme Dana državnosti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Oplenac i Topola – u srcu srpske istorije

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Putovanje u Topolu i poseta kompleksu Oplenac nezaobilazna je destinacija za sve koji žele da dublje zarone u srpsku istoriju.

Ovde možete posetiti Crkvu Svetog Đorđa, mauzolej dinastije Karađorđević, gde su sahranjeni članovi srpske kraljevske porodice.

Uz obilazak vinarija i degustaciju čuvenih srpskih vina, ovo putovanje je savršena kombinacija kulture, istorije i gastronomije.

Vrnjačka banja – oaza mira i zdravlja

Za one koji traže opuštanje i obnovu, Vrnjačka banja, najpoznatija banja u Srbiji, pruža idealnu priliku.

Pored lekovitih voda, posetioce očekuju šetnje kroz prelepe parkove, poseta Japanskom vrtu i uživanje u lokalnim specijalitetima.

Zimska idila i čist vazduh samo su dodatni razlozi da slobodne dane provedete upravo ovde.

Tara – raj za ljubitelje prirode

Nacionalni park Tara pravi je dragulj netaknute prirode. Sa svojim gustim šumama, čistim rekama i jezerima, Tara je idealna destinacija za ljubitelje prirode, planinare i avanturiste.

Uživajte u pogledu sa Banjske stene, istražite kanjon reke Drine i oslobodite se stresa daleko od gradske gužve.

Niš – grad istorije i slobode

Niš, jedan od najstarijih gradova u Evropi, savršen je za one koji žele da istraže bogatu istoriju Srbije.

Obavezne tačke obilaska su Niška tvrđava, Ćele-kula, Medijana i naravno, Spomenik oslobodiocima Niša.

Niška kuhinja, poznata po svojim roštiljima, pruža gastronomsku avanturu koja će zadovoljiti svačiji ukus.

Zlatibor – mešavina tradicije i savremenog odmora

Zlatibor, planina poznata po svojoj lepoti, čistom vazduhu i bogatoj turističkoj ponudi, idealno je mesto za porodični odmor. Posetite etno-selo Sirogojno, stopite se sa prirodom na Torniku ili se jednostavno opustite u nekom od mnogobrojnih velnes centara.

Putovanje po Srbiji nudi bezbroj mogućnosti za svakoga, bilo da tražite istorijsko putovanje, odmor u prirodi ili gastronomsku avanturu. Srbija za vreme ovog praznika otvara svoja vrata i srce.

(b92)

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading